tiistai 26. marraskuuta 2013

Paluu

Päätin pitkästä aikaa palailla blogin pariin. Pienen, tarpeellisen ja arvostamani sysäyksen tähän sain yhdeltä lukijalta, kiitos hänelle siitä!

Reilu vuosi sitten jäin häätauolle, joka sitten monien asioiden vuoksi venähti näin pitkäksi. Olin toki väsynyt jo ihan pelkästään häähumun helpotettua, mutta vastaan tuli kaikenlaista muutakin. Häät olivat kuitenkin oikein ihanat ja kaikki onnistui oikein hyvin. Askartelin häihin loppujen lopuksi aika paljon kaikenlaista, esimerkiksi kuvassa näkyvät, paperinaruruusuista tehdyt asetelmat.



Mutta se häistä ainakin tällä kertaa. Saatan myöhemmin tehdä aiheesta isomman postauksen, jos tuntuu siltä, vaikkei tämä mikään hääblogi olekaan.

Kosmetiikkaa en ole tehnyt viime kevään jälkeen. Kokeilin häiden jälkeen puoliväkisin muutaman satsin vartalovoidetta ja yhden saippuaa, mutta ne menivät kaikki pilalle. Sen aiheutti mahdollisesti käyttämäni tuoksu, tai sitten jokin muu, tuntematon seikka. Samaa tuoksua käytin kuitenkin kaikissa, eikä niissä ollut mitään muuta erikoista. Kosmetiikan valmistuksesta ja blogin pitämisestä alkoi kuitenkin aiheutua enemmän stressiä kuin iloa, joten päätin antaa asian olla hetken aikaa. Maaliskuussa alkanut kova närästys varmisti sen, että oli vähän aikaa keskityttävä ihan muihin asioihin.

Nyt olen taas tilannut raaka-aineita Pienestä Tuoksukaupasta ja aikomuksena on palata hellan ääreen, kunhan aikataulu antaa periksi. Vartalovoide tulee ihan tarpeeseen, kun apteekin voiteiden rasvapitoisuus ei enää riitä (en pidä niistä vaseliinivoiteista). Saippuaakin tarvitaan, mutta myös siihen alkoi inspiraatio heräillä kesällä, kun sain äidiltäni lahjaksi ihanan tuoksuisen, käsin tehdyn saippuan.

kuva sokos.fi
Jatkossa en kyllä luultavasti yritäkään tehdä kaikkea itse. Palashampoota - ainakaan itse tekemääni - en saanut koskaan hiuksissani toimimaan ja olenkin nyt oikein tyytyväisenä käyttänyt Santen Natural Balance -shampoota ja Brilliant Care -hoitoainetta. Shampoosta tulee ihanan ilmavat, mutta silti hoidetun tuntuiset hiukset ja tuo hoitoainekin on todella hyvää.

Shampoolle ja hoitoaineelle täytyisi kyllä keksiä jotkut vaihtoehtoiset tuotteet, koska vaihtelu tekee niin hiuksille kuin ihollekin hyvää. Joitakin Urtekramin shampoita ja hoitoaineita olen kokeillutkin, mutta hoitoaineista en ainakaan ollut mitenkään vaikuttunut. Tässä blogihiljaisuuden aikana kokeilin myös ihan tavallista shampoota ja hoitoainetta - jo viikon tai parin käytön jälkeen päänahkaan ilmestyi näppylöitä, siis finnejä. Sama tapahtui, kun vaihdoin itse tehdyn kasvovoiteen Humektaniin.

Kasvoille käytänkin nykyisin päivällä Benecosin Q10 For Smooth Moments -kasvovoidetta ja iltaisin (nyt talvella) Estelle & Thildin Night Creamia. Tuo Estelle & Thildin voide on hajusteeton eikä Benecosinkaan voide tuoksu miltään, mikä on pelkästään hyvä asia. Käsivoiteena paras tähän mennessä on ollut Orionin Aqualan Duo. Se kosteuttaa suuren glyseriinimäärän ansiosta hyvin, mutta imeytyy niin nopeasti, ettei paperit töissä ole täynnä rasvaisia sormenjälkiä, mikä on ollut vähän ongelmana itse tehtyjen ja luonnonkosmetiikan voiteiden kanssa.

Jatkossa on omien reseptien rinnalla luultavasti luvassa arviointeja myös kaupallisesta luonnonkosmetiikasta. Omille valmisteille on kuitenkin mukava olla olemassa tälläinen helppo vaihtoehto, jos väsymys, kiire tai inspiraatiopula iskee. Toki omiakin reseptejä aion tänne tuoda, takataskussa on ainakin yksi saippuaresepti. Saatan kirjoittaa myös aiheista, jotka ei ole millään tavalla tekemisissä kosmetiikan kanssa, jos inspiraatio iskee. En  välttämättä kirjoita usein, enkä pysy aiheessa, mutta tarkoituksena on kuitenkin palata taas blogin pariin!