tag:blogger.com,1999:blog-4863906899741208680.post7522647314925383188..comments2022-03-27T08:03:20.049+03:00Comments on Pähkinä: Saippuan valmistus uunissa eli OHP-menetelmälläPähkinähttp://www.blogger.com/profile/04943097220985209805noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4863906899741208680.post-662107919269093402012-02-15T08:47:39.276+02:002012-02-15T08:47:39.276+02:00Moi! Ei hapanhuuhtelu mielestäni välttämätön ole, ...Moi! Ei hapanhuuhtelu mielestäni välttämätön ole, siitä on apua mahdolliseen tahmaisuuteen. En itsekään ole sitä nyt pariin viikkoon tehnyt ollenkaan. Joskus haluan kuitenkin tehdä huuhtelun ihan sen takia, että siihen voi lisätä muutaman tipan jotain tuoksua, joka sitten jää hiuksiin. Viileä huuhtelu tuntuu olevan tärkeämpi hiusten selvittämisen kannalta, joten sitä en aio jättää väliin. Kylmän veden pitäisi käsittääkseni sulkea hiussuonet. Minustakin tämä saippua oli hyvä palashampoopesun aloituksessa, koska se on aika pesevä. Se saattaa kuitenkin ajan kanssa kuivattaa latvoja jonkin verran, mutta sitten voi vaihtaa hellävaraisempaan tai käyttää hoitoainetta. Nyt olen käyttänyt tuota tekemääni varsinaista palashampoota jo melkein kuukauden, ja se on kyllä ollut hyvä, paljon hellävaraisempi kuin tämä. Itse tekemääni hoitoainetta käytän ehkä kerran viikossa tai kahdessa, sekin on tosin ollut loppu jo jonkin aikaa enkä ole ehtinyt uutta tehdä.Pähkinähttps://www.blogger.com/profile/04943097220985209805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863906899741208680.post-64270350496474427462012-02-15T05:43:05.035+02:002012-02-15T05:43:05.035+02:00Hei!
Tein hiussaippuan sinun eukalyptussaippua ohj...Hei!<br />Tein hiussaippuan sinun eukalyptussaippua ohjeella. Tuoksu oli vaan eri :) Siis tykkään siitä ihan kauheasti shampoon korvikkeena! Ainakin se on sopinut hiuksilleni näin muutaman käyttökerran perusteella. Sähköisyys on hävinnyt, hiukset tuntuvat paksummalta. Olen jopa miettinyt että onko hapanhuuhtelu välttämätön. Ainoastaan ensimmäisen pesun jälkeen tuntuivat hiukset tahmasilta.<br />MarikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863906899741208680.post-68268078441870523452012-02-03T18:59:51.243+02:002012-02-03T18:59:51.243+02:00Eipä mitään, pitäähän kokemuksia jakaa jos niistä ...Eipä mitään, pitäähän kokemuksia jakaa jos niistä joku muukin hyötyy :) Joo, on meilläkin ottanut tämä harrastus vähän tilaa, kun ottaa vielä nuo kaikki voiteet sun muutkin huomioon.. joka viikko varmaan tulee jotain tehtyä. Saippualle ei oo nyt jäänyt oikeen aikaa, kun työ meinaa tunkea vapaa-ajallekin, vaikka uusia hiussaippuoita pitäis taas tehtailla :) Mies on hieman huvittunut, mut aina kiinnostaa tulla kattomaan kun jotain uutta kokeilen :DPähkinähttps://www.blogger.com/profile/04943097220985209805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863906899741208680.post-79996813752927741192012-02-03T17:15:24.062+02:002012-02-03T17:15:24.062+02:00Kiitos vastauksesta. Nyt pääsenkin tänään kokeilem...Kiitos vastauksesta. Nyt pääsenkin tänään kokeilemaan saippuan tekoa. Mies vaan naureskelee minulle kun keittiö on jo aikamoinen saippuatehdas :D<br />MarikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863906899741208680.post-63351482003971078082012-02-03T10:48:50.747+02:002012-02-03T10:48:50.747+02:00Moi Marika!
Käytin ihan samaa kattilaa alusta lopp...Moi Marika!<br />Käytin ihan samaa kattilaa alusta loppuun. Kattila on ruostumatonta terästä, uunin kestävä (ainakin kokemuksen perusteella) ja riittävän iso jotta se täyttyi massasta vain puoleen väliin asti. Mielestäni on ihan turha vaiva siirtää massa uuteen astiaan, jos tälläinen löytyy käyttöön. En käyttänyt kantta, koska massan mahdollisesti kuohuessa siitä voisi olla jonkinlaista haittaa. Lisäksi "kypsyttämisen" tarkoituksena on myös haihduttaa massasta vettä ja kansi voisi haitata tässä veden tiivistyessä siihen ja valuessa takaisin massaan. Tämä nyt on vain omaa järkeilyä, mutta en kuitenkaan keksi kannen käytöstä mitään varsinaista hyötyä, joten itse aion jatkossakin jättää sen pois.<br /><br />En tiedä, mitä raaka-aineita aiot käyttää mutta jotkut aineet tuntuvat reagoivan lämmössä hieman voimakkaammin. Esim. viimeksi kokeilemani hiussaippua, johon tuli kookosrasvan ja oliiviöljyn lisäksi risiiniöljyä, kaakaovoita ja karitevoita. Massa kuohui uunissa n. 3 cm kattilan reunan yli, ei kuitenkaan valunut mihinkään koska koostumus oli niin jähmeä. Saippuasta tuli ihan toimivaa, mutta ei kovin kaunista. Kannattaa siis tarkkailla massaa uunissa ja ottaa tarvittaessa ulos sekoittamista varten. Pari kuvausta ongelmista löytyy noiden muiden OHP-saippuoiden ohjeista, joihin juuri lisäsin OHP-tunnisteet, jotta nekin löytyvät helpommin.Pähkinähttps://www.blogger.com/profile/04943097220985209805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863906899741208680.post-16217371168317385352012-02-03T07:05:37.364+02:002012-02-03T07:05:37.364+02:00Hei!
En ole aikaisemmin tehnyt ohp-menetelmällä sa...Hei!<br />En ole aikaisemmin tehnyt ohp-menetelmällä saippuoita niin pari kysymystä :) Käytitkö samaa kattilaa alusta loppuun? Eli ei tarvitse siirtää uunivuokaan tms. jos kattila vaan kestää uunia? Ja tarvitseeko astian päälle laittaa kansi? Joissakin jenkkiohjeissa oli maininta kannesta.<br />Marika :)Anonymousnoreply@blogger.com