maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kevyempi kasvovoide 27.4.2012

Ensimmäinen tekemäni kasvovoide oli varsin käyttökelpoista, mutta ehkä hieman tuhtia meikin alle. Halusin siis tietenkin kehittää siitä kevyemmän version. Valitettavasti ensimmäinen kokeilu meni vikaan, koska käytin liikaa emulgointiaineita (3 g BTMS:ää, 2 g setyylialkoholia ja 2 g emulgointihiutaleita). Voide oli muuten ihan hyvää, mutta aivan liian rasvaista ja paksua, joten päätin käyttää sen meikinpoistoaineena.Toiseen kokeiluun muutin siis ainoastaan emulgointiaineen määrää.

Aprikoosinsiemenöljyä halusin käyttää ehdottomasti, koska se on hyvin imeytyvä ja mieto öljy, joka auttaa myös muita öljyjä imeytymään. Jojobaöljy oli myös varsin itsestäänselvä vaihtoehto, koska sekin on kevyt ja hyvin imeytyvä sekä muistuttaa koostumukseltaan ihon omaa rasvaa. Avokadoöljyä laitoin mukaan, koska se on hyvin ravitsevaa ja tehostaa aktiiviaineiden imeytymistä. Tehoaineiksi valitsin e-vitamiinin ja glyseriinin lisäksi ylellisen arganöljyn, jonka pitäisi olla varsinainen ihmeaine.

Kevyempi kasvovoide
80 g vettä
2 g avokadoöljyä
8 g aprikoosinsiemenöljyä
6 g jojobaöljyä
4 g BTMS -emulgointiainetta

3 g glyseriiniä
3 g e-vitamiiniöljyä
2 g arganöljyä

1 g Optiphen -säilöntäainetta
3 tippaa GF Kurkku -tuoksua

Voiteen sakeutuminen kestää melko kauan, eikä siitä kovin paksua tulekaan. Ehdottomasti pullotavaraa, mutta kasvovoiteen ei tarvitsekaan olla paksua. Tuoksua on juuri sopivasti ja mielestäni Gracefruitin Kurkku sopii erinomaisesti kasvovoiteen tuoksuksi.

Voide on kevyt ja nopeasti imeytyvä, mutta kuitenkin kosteuttava. Iholle ei jää rasvaista tunnetta jälkeenpäin ja ainakin nestemäinen meikkivoide levittyy varsin hienosti tämän voiteen päälle. Olen nyt käyttänyt voidetta vasta muutaman päivän, mutta olen siihen varsin tyytyväinen.

Tänään minulle iski täydellinen turhautuminen kasvojen epäpuhtauksien kanssa. Teini-ikäisestä reilusti yli parikymppiseen minulla oli täydellinen kasvojen iho: kirkas, pehmeä ja puhdas. Kaksikymmentäviisivuotiaana se alkoi rasvoittumaan ja kukkimaan, enkä vieläkään ole saanut sitä tasapainoon. Olen kokeillut kaikenlaisia puhdistus- ja hoitotuotteita herkän ihon tuotteista akneiholle tarkoitettuihin, eikä mikään tunnu auttavan. Nykyisin käytän vain itse tekemiäni. Halvemmat meikkivoiteet hylkäsin viime syksynä ja siirtyin käyttämään Sensain Fluid Finish -meikkivoidetta, joka nyt loppui.

Hieman epätoivoisena päätin, että haluan täysin mineraaliöljyttömän meikkivoiteen, joka on mielellään vapaa myös silikoneista, lanoliinista ja kaikesta mahdollisesta, joka saattaa tukkia ja/tai ärsyttää ihoa. Melko luonnollinen valinta olisi ollut jokin luonnonkosmetiikkamerkin meikkivoide, mutta en löytänyt riittävästi positiivisia kokemuksia niistä. Mineraalimeikkejä olen vältellyt kuin ruttoa sen jälkeen, kun kolmisen vuotta sitten sain ihoni niillä aivan järkyttävään - ja kivuliaaseen - kuntoon. Nyt päädyin pitkän tutkiskelun jälkeen kuitenkin hankkimaan 100 % mineraalimeikkipuuterin, bareMineralsin meikkipohjan sävyä Light. Tutkiskelun perusteella aiempi ihon tukkiutuminen johtui siitä, että halvemmissa merkeissä on puhtaiden mineraalien lisäksi esimerkiksi talkkia ja muuta töhnää, jotka sitten tukkivat ihon. Tämä käy järkeen, kun katsoo "puhtaan" mineraalimeikin inciä: ainesosia on vain muutama! Lisäksi puhtaat mineraalimeikit ovat varsin hyvä vaihtoehto luonnonkosmetiikalle, koska niissäkään ei ole silikoneja, mineraaliöljyä, parabeeneja tai muitakaan säilöntäaineita, vaan ainoastaan maasta louhittuja mineraaleja.

Tämä asia johtui mieleeni siitä, että kokeilin meikkivoidetta juuri ensimmäisen kerran (tietysti heti) ja totesin kaksi asiaa: a) ihoni kaipaa reilusti enemmän kosteutusta, ennen kuin mineraalimeikkipohja näyttää läheltäkin hyvältä ja b) tämä kasvovoide ei ehkä ole ihan ideaali mineraalimeikin pohjalle. Tarvitaan lisää ihon pintaa silottavaa vaikutusta (eli skvalaania). Kenties mineraalimeikkien alle kannattaisi olla hieman rasvaisempi voide?

Päivitys 13.5.2012
En enää usko, että tarvitsen mineraalimeikin alle rasvaisempaa voidetta. Olen viikon ajan kosteuttanut ihoa tehokkaammin kuin aiemmin, jolloin voide on meikin alle ihan riittävä. Joskus tehostan sitä pienellä tipalla skvalaania, mutta sitäkään ei kannata laittaa liikaa. Öljyisemmälle iholle mineraalimeikki ei levity kauniisti, joten ideaali pohja lienee hyvin kosteutetttu iho ja kevyt kasvovoide. Olen siis todella tyytyväinen voiteeseen, teen varmasti uudestaankin.

Päivitys 6.7.2012
Tällä hetkellä tämä voide on käytössä vain tehokosteuttajana, jos kaipaan hoitavampaa voidetta esimerkiksi suihkun jälkeen. Meikin alle tämä on lämpimillä ilmoilla ihan liian rasvainen, jolloin meikki alkaa päivän kuluessa kärsiä ja näyttää suttuiselta. Talvella tämä on varmaan ihan omiaan myös meikin alle, mahdollisesti jopa liian kevyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti