sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Sunnuntaipuuhaa

Tänään tulikin sunnuntain kunniaksi puuhattua vaikka mitä. Aamusella laitoinkin jo hiushuuhteluksi vihreä tee - kamomilla -yhdistelmää, jota olen tällä viikolla käyttänyt ja josta olen hyvin paljon pitänyt. Jääkaappikylmän nesteen kaataminen päähän ei välttämättä tunnu kivalta ajatukselta, mutta kyllä siitä selviää. Ja virkistäähän se myöskin. Vihreä tee on auttanut päänahkan finneihin, joita on yhtäkkiä tänä keväänä jostain syystä tullut. Kamomilla sopii erityisesti vaaleille hiuksille, mutta myös tummat saavat siitä kiiltoa ja pehmeyttä. Olen käyttänyt näitä hiushuuhteluita nyt noin kolme viikkoa, alkuun pelkkää vihreää teetä mutta nyt viikon ajan sekoitusta, jossa on 2/3 kamomillateetä ja 1/3 vihreää teetä. Teen hiushuuhtelua n. 6 dl kerrallaan, mikä riittää kahteen huuhteluun minun olkapäille ulottuviin hiuksiini. Käteväksi astiaksi on osoittautunut mieheni vanha proteiinipirtelömuki, koska siinä on hyvä kaatonokka. Hiukset ovat mielestäni paljon pehmeämmät ja kiiltävämmät kuin ennen teehuuhteluita ja päänahkan finnit ovat kokonaan hävinneet. Teen huuhtelun siis märkään tukkaan ja annan sen kuivaa hiuksiin, en huuhtele sitä enää pois. En myöskään harjaa hiuksia märkänä, vaan annan niiden kuivaa melkein kokonaan ennen takkujen selvittämistä.

Lisäksi tein kasvovettä kamomillateestä ja omenaviinietikasta. Käytän tekemääni kasvovetta yleensä noin viikon ja sitten uusin sen, koska en laita siihen säilöntäainetta. Kasvoveden säilytän jääkaapissa, kylmähän supistaa ihohuokosia joten jääkaappisäilytys on senkin vuoksi hyvä asia. Ensimmäisen kasvoveden tein kurkkumehusta, seuraavan vihreään teehen ja nyt kokeilen kamomillaa. Kamomilla on sikäli hyvä yrtti, että se on antibakteerinen ja antiviraalinen. Lisäksi se vielä lievittää tulehduksia ja tehostaa ihon aineenvaihduntaa. Kannattaa etsiä lisätietoa, kamomilla on todellinen tehoaine. Kasvoveteen laitoin siis n. 1,5 dl kamomillateetä ja 3 tl omenaviinietikkaa.

Kamomillasta ja muista kotimaisista yrteistä löytyy paljon lisätietoa Yrttitarhan nettisivuilta sekä tietysti ihan googlen kauttakin.

Kasvoveden ja hiushuuhtelun lisäksi innostuin tekemään uuden vartalovoiteen hieman kevyemmällä koostumuksella kuin viimeksi, koska lämmin toukokuu on vähentänyt kosteutuksen tarvetta lisää. Kerron reseptin tarkemmin seuraavassa postauksessa, jotta tästä ei tule ylipitkä.

Innostuin myös tekemään saippuaa pitkästä aikaa. Tein kaksi erilaista erää, toisen värjäsin saippuavärillä ja toisen kaakaojauholla. Käytin tällä kertaa myös kummassakin erässä eri ylirasvoitusprosenttia ja eri rasvoja, nyt odotan mielenkiinnolla, mitä niistä syntyi. Tällä hetkellä saippuat ovat päässeet jo mukavasti täysin geelautumaan, mutta ovat varmaankin leikattavissa vasta huomenna, jos silloinkaan.

Nyt auringosta nauttimaan, nyt kun vielä on aikaa!


5 kommenttia:

 1. Toivottavasti postaat sitten kuvia ja kokemuksia noista saippuoista. Kiitos kamomillatee-ideoista. Pitääkin kokeilla. Yksi kilpikonnistamme on nimeltään Camomilla, muttei ole aina oikein nimensä veroinen. Toisinaan toki rauhallinen, mutta paremmin nimeksi sopisi pippuri. ;D

  VastaaPoista
 2. Juu, enköhän :) justiin leikkasin toisen, joka oli vielä odottelemassa ja olin varsin tyytyväinen. Kamomillateetä kannattaa kyllä kokeilla, samoin vihreää teetä. Ainakin Rainbowlta löytyy edullisena kumpaakin, tukkaan kun sitä kohtuullisen paljon kuluu..

  VastaaPoista
 3. Osaatko sanoa että auttaako pelkkä vihreä tee paremmin päänahan näppyihin vai onko kamomilla-vihreätee ollut tehokkaampaa? Kävin heti ostamassa tavallista vihreätä teetä kun miehellä on sen verran huono päähanka :D Kamomillaa löytyy jo valmiiksi kotoa. Lidlistä saa molempia todella edullisesti.

  VastaaPoista
 4. Jaa, en osaa oikein sanoa. Alkuun käytin kuitenkin sitä pelkkää vihreää teetä (laitoin 4 teepussia / 5-6 dl vettä) ja sen aikana ne taisivat pääosin hävitä.. Nyt olen käyttänyt alkuun kamomillaa puolet, tällä viikolla kamomillaa 3 pussia ja vihreää teetä yhden. Kumpikin on varmasti ihan hyvä, mutta kannattaa kokeilla :) Molemmat ovat kuitenkin antibakteerisia ja hyväksi hiuksille ja iholle.

  VastaaPoista
 5. Tämä hiushuuhtelu saa kyllä minulta kannatusta. Käytin pelkästään vihreetä teetä ja hyvin laimeata sellaista (1 teepussi ja 6-7dl vettä). Tee sai kylläkin hautua erittäin kauan koska iltapäivätorkut venyivät hieman liikaa. Nyt hiukseni ovat todella pehmeät ja kiiltävät. Mieskin totesi vaan että kyllä tämä taitaa toimia :D Hän en ensin meinanut uskoa että teetä ei huuhdella pois.

  VastaaPoista