tiistai 8. toukokuuta 2012

Virkistävä kasvovesi

Kasvovettä en ole oikeastaan koskaan käyttänyt. Joskus satunnaisesti olen joitakin kokeillut, kun olen toivonut niistä olevan apua epäpuhtauksiin. Olen kuitenkin kokenut käytön hyödyttömäksi ja jopa haitalliseksikin voimakkaampien tuotteiden kanssa, joten olen luopunut koko touhusta, kun en ole ymmärtänyt mitä hyötyä siitä on.

Rohkaistuin kuitenkin naamiokokeilustani sen verran, että tutkiskelin muita keinoja hyödyntää kurkkua ja muita vastaavia aineksia ihonhoidossa - siis ulkoisesti. Löysinkin monen monta hyvää vinkkiä, joita tulen varmasti tulevaisuudessakin kokeilemaan. Tässä kuitenkin sunnuntain puuhastelujen ohessa syntynyt kasvovesi:

Kurkku virkistää ihoa ja vaalentaa tummia silmänalusia, aloe rauhoittaa ja kosteuttaa ja omenaviinietikka auttaa epäpuhtauksien kanssa.

Virkistävä kasvovesi
1/2 kurkku murskattuna
1,5 dl aloemehua
0,5 dl vettä (keitettyä)
2 tl omenaviinietikkaa

Säilöntäainetta ohjeen mukaan (1 g optiphen)
Haluttaessa eteeristä öljyä tuoksuksi
5 tippaa jojobaöljyä

Ensin tein aloemehun ja keitin veden, annoin niiden jäähtyä huoneenlämpöiseksi jääkaapissa. Paloittelin kurkun, murskasin sen ja valutin vielä nestettä siivilän läpi kulhoon. Sitten valutin vielä veden siivilän läpi, jotta saan kaiken mahdollisen kurkusta irti. Sekoitin kurkkuveteen aloemehun ja omenaviinietikan. Lisäsin säilöntäaineen ja tipan litsean eteeristä öljyä sekä jojoban. Öljyt eivät tietenkään sekoitu tähän, mutta kun pulloa ravistaa niin ei sieltä paljoa kerrallaan tule öljyjä ulos. Kasvovesi on väriltään vihreää, eikä omenaviinietikan tuoksu tule eteerisen öljyn läpi. Säilytän sitä jääkaapissa ja käytän aamuisin ja iltaisin.

En suosittele käyttämään kasvovettä silmänympäryksillä, mutta itse voin laittaa sitä silmänalusiin. Silmäluomilla se ei tunnu hyvältä. Ensimmäisessä käytössä tuntui aavistuksen pientä kirvelyä tai polttelua, mutta ei enää. Kasvovesi tuntuu raikkaalta ja virkistävältä, varsinkin näin kylmänä. Annan sen olla puhtaalla iholla viitisen minuuttia ja laitan kosteusvoidetta vasta sitten.

Ihoni on nyt viikonlopun jälkeen puhdistunut mielestäni aika paljon. Leuan alla on ollut näppyjä jo pitkään, mutta ne ovat kokonaan hävinneet ihan muutaman päivän aikana. Myös hiusrajasta näppylät ovat hävinneet ja tulehtuneet finnit parantuneet paljon nopeammin. En tiedä, johtuuko tämä kasvovedestä vai mineraalimeikeistä, mutta hyvä juttu kuitenkin!

Tilasin muuten Greenlipsiltä Barefaced Beautyn mineraaliluomivärejä ja luomivärisiveltimen ja olen erittäin tyytyväinen niihin. Värit (Peridot ja Black Pearl) ovat pigmenttiset ja kauniit ja luomivärisivellin on todella hyvä. Tällainenkin uuno, joka ei todellakaan osaa meikata, saa näillä aikaiseksi kaunista jälkeä. Haluaisin vielä saman merkin mineraalimeikkipohjan (nyt alkuun), mutta en vielä voi sitä tilata.. Minua hieman huoletttaa tällä hetkellä käyttämäni bareMineralsin meikkipohjan sisältämä vismuttikloridioksidi, joka voi ärsyttää ihoa. en myöskään oikein pidä siitä hieman metallisesta kiillosta, jonka meikkipohja tekee kaikkiin vähänkin kuiviin kohtiin, tällä hetkellä silmänalusiin ja nenän yläosaan. Muuten olen varsin tyytyväinen - meikkipohja näyttää luonnolliselta, tuntuu luonnolliselta ja pysyy kauniina koko päivän. Aion siis ehdottomasti pysytellä mineraalimeikeissä, kenties siitä enemmän asiaa myöhemmin. Lisää voitte lukea esimerkiksi Fashioned in Finland -blogista sekä monesta muusta paikasta.

Luvassa myös lisää ruoka-ainekokeiluja, varmasti ainakin hunajan, hedelmien ja kasvisten kanssa. Minun on tarkoitus myös kehitellä silmänympärysvoide itselleni. Tällä hetkellä käytän tekemääni aloegeeliä, mutta kaipaan ehkä jotain hieman kosteuttavampaa. Saippuaakin pitäisi taas tehdä, samoin vartalovoidetta. Viikonloppuna sain onneksi aikaiseksi puhdistusemulsion ja huulirasvaa. Huh, "hommaa" riittää, onneksi tämä on mukavaa!

Päivitys 13.5.2012
Olen varsin hämmästynyt, koska tämä kasvovesi toimii vieläpä paremmin kuin ajattelin. Olen käyttänyt sitä nyt viikon aamuin illoin puhtaalle iholle ja se on jo ihan lopussa. Iho on puhdistunut ja nekin näpyt joita tulee paranevat nopeammin. Väri on mielestäni tasaisempi. Iho ei kuitenkaan ole kuivunut, vaan tuntuu enemmänkin tasapainoisemmalta. Herkimpiä alueita kasvovesi saattaa hieman kuivattaa - suosittelen siis jättämään silmänympärykset rauhaan. Tänään täytynee tehdä uusi versio, kurkku jää kuitenkin tällä kertaa pois koska en muistanut ostaa sitä lisää. Mutta uudet reseptit sitten omana päivityksenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti