lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tuotearviointeja

Luonnollinen deodorantti

Urtekram deodorantti
Olen nyt jotakuinkin viikon verran käyttänyt deodoranttina Urtekramin nestemäistä, tuoksutonta kristallideodoranttia ja olen ollut siihen varsin tyytyväinen. Hajut eivät tule deodorantin läpi, enkä ole myöskään huomannut, että kainalot olisivat kastuneet (vaikka luontaistuotekaupan myyjä sanoikin, että näin tulee käymään). Tällä viikolla deodorantti onkin ollut aika kovassa testissä, koska kuukautisten aikaan minulla tulee aina hirveitä lämpöaaltoja, jotka tietenkin hikoiluttavat normaaliolotilaa enemmän. Deodorantti ei ole kuitenkaan pettänyt.

Laitan sitä aina illalla suihkun jälkeen puhtaalle, kuivalle iholle. Aamulla pesen kainalot ja levitän lisää deodoranttia. Kokeilin myös Aloe vera -versiota, jossa on tuoksuna appelsiinin eteeristä öljyä, mutta se ei mielestäni toiminut yhtä hyvin. Täytyy kokeilla vielä myöhemmin uudestaan.

Vaihdoin tähän deodoranttiin Nivean Pure&Natural -sarjan alumiinittomasta deosta, joka kyllä petti minut aina välillä. Tai lähes päivittäin. Sitä ennen käytin Adidaksen Control -deodoranttia, joka sekin petti aina välillä. Loppujen lopuksi Urtekramin deodorantti on siis pärjännyt varsin hyvin verrattuna sekä alumiinilliseen että alumiinittomaan markettisisarukseensa. Toki hintaakin on reilusti enemmän.

Toistaiseksi olen siis varsin tyytyväinen, mutta uskoisin että syksy ja talvi tuovat mukanaan muutoksen, jollen siirry käyttämään pelkästään luonnonkuituisia vaatteita. Tekokuidut kuitenkin hiostavat sen verran enemmän, etten usko deodorantin niistä selviävän (eipä ole kyllä mikään muukaan deodorantti selvinnyt). Olen kyllä harkinnut, että hankkisin pikkuhiljaa enemmän luonnonkuituisia vaatekappaleita kaappiini, koska ne olisivat muutenkin näitä halpa-tekokuituja parempia, hengittävämpiä ja lämpimämpiä.

Mineraalimeikit ja siveltimet

Olen käyttänyt bareMineralsin mineraalimeikkipohjaa nyt jotakuinkin kuukauden ja olen siihen varsin tyytyväinen. Alkuun väriä liian tummana itselleni, mutta kun oikean levitystekniikan oppii, meikkipohjaa ei tule laitettua liikaa eikä se näin ollen näytä luonnottomalta. Alussa mainitsin myös siitä, etten pidä bareMineralsin iholle tuomasta kiilteestä. Tämä on edelleen totta, mutta toki kiillettäkään ei erota niin hyvin, kun meikkipohja kasvoilla on ohuempi. Haluan kuitenkin kokeilla myös Barefaced Beautyn mineraalimeikkipohjaa, joten laitoin eilen testerit tilaukseen.

Barefaced Beautylta tilasin viime kuussa myös pari luomiväriä ja kaksipäisen luomivärisiveltimen. Luomivärisiveltimeen rakastuin välittömästi, jopa minä saan sillä nättiä jälkeä aikaiseksi. Luomivärit ovat kauniin väriset ja yhteen sopivat (Black Pearl ja Peridot), mutta valitettavasti ne eivät minun luomillani pysy Lumenen luomivärinpohjustusaineen kanssa. Myöskään Lily Lolon luomivärit eivät pysy tuolla Lumenella, joten täytynee hankkia parempi pohjustusaine. Lily Lololta minulla on käytössä myös poskipuna, jonka väriä en nyt muista, mutta jossa on mielestäni myöskin hieman liikaa kiillettä. Hankin myös Lily Lolon peitevärin sävyssä Barely Beige ja se on ollut ihan ok - joskin tuntuu katoavan päivän mittaan joistakin paikoista. Valitettavasti se myös kasautuu silmänalusten vakoihin ihan aavistuksen verran, mutta ei se nyt juurikaan näy. Lisäksi minulla on Lily Lolon viimeistelypuuteri, jota en ole kyllä juurikaan käyttänyt.

Kokeilujen perusteella en kyllä ole Lily Loloon mitenkään erityisen ihastunut. Muutama tilaamani tuote oli ihan ok, mutta parempiakin varmasti löytyy. Aionkin jostain metsästää kohtuuhintaisen, mutta parempilaatuisen peitevärin. Poskipunankin haluaisin kiilteettömänä, mutta laatuun olin ihan tyytyväinen. Barefaced Beauty saa jäädä odottamaan lopullista tuomiota, koska olen kokeillut vain luomiväriä.

Kabukini on Ecotoolsin kabuki, joka saa kätevästi peitettyä metallikotelolla. Näin se pysyy siistinä vaikka meikkipussissa. Olen siihen niin tyytyväinen, että ostin jo toisen, jotta voin välillä pestä siveltimen. Lisäksi minulla on Ecotoolsilta erilaisia luomivärisiveltimiä, jotka eivät kyllä mielestäni olleet mitenkään erityisen hyviä. Barefaced Beautyn luomivärisivellin on paljon parempi. Ecotoolsin peitevärisiveltimiä minulla on kaksi ja niihinkin olen kovin tyytyväinen. Ecotoolsin valikoimasta löysin myös poskipuna- ja puuterisiveltimeni. Silmänrajaukseen käytän Duroyn sivellintä, joka onkin ollut ihan hyvä.

Ripsivärini on ollut jo vuosikausia Kanebon 38°, aiemmin se tavallinen versio mutta nykyisin Volumising. Tämä tuskin tulee ikinä muuttumaan, pidän Kanebon ripsiväristä niin paljon. Erityisesti sen takia, että se kestää sateen, pakkasen ja sulamisen, lumen, kyyneleet ja helteen, mutta lähtee silti pois pelkällä vedellä. Toki muillakin merkeillä on 38 asteessa lähteviä ripsivärejä, en ole niitä kokeillut mutta en tunne kyllä mielenkiintoakaan kokeiluun. Kulmiin käytän Lumenen mineraalikulmakynää, joka ei luultavasti ole mineraaleja nähnytkään. Pidän kuitenkin Lumenen kulmakynien väreistä ja pehmeästä koostumuksesta.


Kaupan kosmetiikka

Teen itse nykyään lähes kaikki käyttäni voiteet ja pesuaineet, mutta muutama tuote on jäänyt silti käyttööni, koska en vain jotenkin onnistu korvaamaan niitä itse tekemilläni.

Ensinnäkin jo aiemmin kehumani Avènen Gentle Eye Make-up remover. En yksinkertaisesti kykene luopumaan tästä, eikä puhdistusemulsio edes mielestäni poista meikkejä yhtä hyvin (tai ainakaan yhtä vaivattomasti). Lisäksi tuote on todella riittoisa ja hellävarainen. Se on kirkas, hieman geelimäinen, mutta kuitenkin ohut. Tummakin silmämeikki on lähtenyt aina helposti pois.

Toinen käyttöön jäänyt tuote on apteekin perusvoide, joko Aqualan L, Plus tai Humektan. Käytän sitä pääasiassa käsivoiteena töissä. Käsittelen koko ajan paperia, jolloin kädet kuivuvat ja niitä tarvitsee rasvata usein. Voiteen pitää kuitenkin olla kevyt, jotta tietokoneen näppäimisto ja paperit eivät ole täynnä rasvaisia sormenjälkiä. En ole itse vielä onnistunut kehittämään riittävän kevyttä ja nopeasti imeytyvää käsivoidetta - toisaalta en ole oikeastaan yrittänytkään.

Kolmas vakiotarvike on Bebanthen, jota käytän rikkonaiselle iholle. Tämähän nyt on lääkevoide, jota en edes voisi korvata mitenkään. Eikä ole tarvettakaan.

Toki myös muitakin kaupan tuotteita löytyy, esimerkiksi hammastahna ja suuvesi, mutta yllättävän paljon teen nykyään itse. Käytän omaa saippuaa hiusten, vartalon ja käsien pesuun. Meikit poistan öljyllä tai puhdistusemulsiolla (ja silmämeikinpoistoaineella), kasvoille ja vartalolle minulla on itse tekemäni rasvat, hiusten hoitoaineeksi joko itse tehty hiushuuhde tai hoitoaine, joskus myös väripakkauksesta jäänyt hoitoaine. Kasvovetenä käytän joko pelkkää kylmää teetä tai sitten teetä ja omenaviinietikkaa. Kasvonaamiot ja ihon kuorinta-aineet teen myöskin itse.

Tällaista tällä kertaa, tulossa kyllä postaus myös ihan omista aikaansaannoksistani! :)

Päivitys 12.6.2012
Jostain syystä unohdin ihan täysin, että käytän mineraalimeikkien lisäksi muutakin meikkiä. Lisäsin tuotteet tuonne meikkiosioon.

Päivitys 6.7.2012
Vivisanté mineraalikivi
Urtekramin hajuton deodorantti alkoi tuoksumaan pahalta joten jouduin kaatamaan sen pois. Aiemminhan se ei tuoksunut ihan oikeasti miltään. Tuoksun muuttuminen kieli siitä, että deodorantti on jotenkin pilaantunut, joten heitin sen pois. Pilaantuminen johtunee siitä, että säilytin deodoranttia kylppärin kaapissa, joka oli varmastikin liian lämmin ja kostea säilytyspaikka. Tarkoitus oli moneen kertaan siirtää se sieltä pois, mutta sinne se jäi.

Tällä hetkellä käytössä on enimmäkseen Vivisantén mineraalikivi, joka onkin osoittautunut varsin hyväksi deodorantiksi. Se on myös tuoksuton. Deodorantti ei ole näillä helteilläkään kertaakaan pettänyt, ei edes siivouspäivänä. Kainalotkaan eivät ole kostuneet yhtään normaalia enempää (eli hyvin vähän). Nämä alumiinittomat mineraalideodorantit vaikuttaisi minulla toimivan varsin hyvin, sillä kaupan deodorantit ovat pettäneet yksi toisensa jälkeen ja myös kainalot ovat olleet märkänä. Hajuveden käyttö on kummasti jäänyt, joten yleensä en tuoksu varmaan juuri miltään. Joskus olisi kuitenkin kiva tuoksua joltain, joten toiveena olisi löytää luonnollinen hajuvesi, minusta kun ei taida tuohon tuoksujen sekoitteluun olla. Suosituksia saa halutessaan antaa!

Mineraalimeikkipohjat
Mineraalimeikkipohjan vaihdoin joskus viime kuussa Barefaced Beautyn pohjaan, johon olenkin ollut varsin tyytyväinen. Kiillettä on selvästi vähemmän kuin Baremineralsin pohjassa, jolloin meikki näyttää mielestäni luonnollisemmalta. Tilasin Greenlipsiltä kolme näytepohjaa, jotka vaikuttivat kuuluvan jokseenkin samaan kastiin Baremineralsin sävyn Light kanssa.
Bareminerals Light, BFB Promise, Honest ja Angelic


Värejä vertaillessa osoittautui, että sävy Promise oli lähinnä Lightia, joten käytän sitä nykyään pohjana. Honest käy minulle varsin hyvin peiteväriksi, Angelic oli iholleni liian tumma. Pienistä, 1,5 gramman purkeistä riittää mineraalimeikkiä varsin pitkäksi aikaa, mutta ne ovat hieman hankalia käyttää. Täytynee jossain vaiheessa hankkia parempi purkki jostain, ainakin Saippuapajalta löytyy sirottimellisia purkkeja, jotka ovat varmaan ihan hyvän kokoisia tähän. Tilasin näitä joululahjahuulirasvoja varten, mutta eihän niitä ole yhtään enää jäljellä.

Kabuki ja meikit
Kuvasta näkee hyvin, kuinka hankala Ecotoolsin kabukilla on noita minipurkkeja käyttää. Käytänkin yleensä apuna Baremineralsin purkin kantta, jotta saan meikkipohjan levittymään kabukiin. Ecotoolsin kabukista pidän edelleen kovin paljon, onneksi hankin niitä kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti