keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Ihon öljypuhdistus 15.11.2011

Luettuani aiheesta innostuin kokeilemaan, varsinkin kun kylmän ilman ja kuukautisten seurauksena iho villiintyi täysin. Lähtötilanne on tämä: kuiva, ärtynyt, kutiava ja kiristävä iho, joka kaipaa rauhoittamista. Mustapäitä on nenän päällä ja epäpuhtauksia otsalla ja poskilla. Muutama kunnon finni ja yksi pahasti rikki revitty poskilla ja otsalla. Ihon väri on valjun kalpea, mutta epätasainen, punoitusta on erityisesti nenän pielissä. En tiedä, onko kasvojeni iho sekaiho, kuiva vai herkkä. Rasvoittuva se ei ainakaan ole

En halunnut tehdä syväpuhdistusta, vaan poistaa meikit ja rauhoittaa ihoa mahdollisimman miedolla tuotteella, jossa ei ole mitään ärsyttävää ainesosaa mukana. Valitsin manteliöljyn, koska se on ominaisuuksiltaan rauhoittava, suojaava ja monenlaiselle iholle sopiva. Manteliöljyn (Julia Lawless Aqua Oleum) löysin Sokoksen luontaistuoteosastolta, eikä hintakaan päätä huimannut (n. 7 € / 100 ml).

Meikkiä minulla oli saman verran kuin yleensä: Maybellinen Dream Matte Mousse –meikkivoiteen alla Aqualan Plus, lisänä L’orealin valokynä sekä Clarinsin irtopuuteri. Silmissä Kanebon 38° ripsiväri ja Lumenen beigeä luomiväriä. Kulmissa Lumenen kulmakynää. Tämän kerron siksi, että tiedätte minkälaista tavaraa minun pitää saada iholtani pois. Kanebo lähtee lämpimällä vedellä, sen kun vain nyppii värin ripsistä pois. Tuo Maybellinen meikkivoide tuntuu välillä siltä, ettei lähde kunnolla meikinpoistoaineellakaan, vaikkei muuten mitään ihmeellistä tavaraa ole.

Kotona huuhtelin kasvoja ensin lämpimällä vedellä ja poistin ripsivärin. Sitten pyyhin kasvot öljyyn kostutetulla vanulapulla. Sain kyllä huuhdella ja pyyhkiä useaan kertaan, että meikki lähti, mutta sama ongelma on ollut meikinpoistoaineenkin (ACO Face Young puhdistusvaahto) kanssa. Siksi poistankin meikit yleensä suihkussa, kun iho ja meikki ovat pehmenneet hieman. En kuitenkaan joutunut hankaamaan ihoa, joten ainakaan en aiheuttanut mekaanista rasitusta sen enempää kuin tavallisesti. 

Puhdistuksen jälkeen totesin, ettei enempää kosteusvoidetta tarvita, joten laitoin vain hieman lisää manteliöljyä suurimpien näppyjen päälle. Ihoa ei kiristänyt eikä se tuntunut ärtyneeltä. Tämä määrä öljyä ei kyllä ihoon imeytynyt koko illan aikana, mutta se ei tuntunut epämiellyttävältä. Sormenpäät jäivät kosketuksessa hieman öljyisiksi, mutta iholla ei tuntunut mitään ylimääräistä. Kosteusvoiteena öljy ei tunnu samalta kuin emulsiovoide. Tavallisesti käyttämäni Aqualan Plus tuntuu mukavan viileältä ja kevyeltä, mutta kosteuttaa silti hyvin. Öljy ei tuo samaa viileää tunnetta, mutta on silti kevyt eikä ihoa kiristä.

Illalla nukkumaan mennessä iho tuntui mukavan rauhalliselta ja tasapainoiselta. Näpyt, mukaan lukien se rikki revitty, olivat rauhoittuneet jo todella paljon. Silmänympärykset tuntuivat kuitenkin siltä, että öljypuhdistus ei ollut sopiva. Sipaisin muulle iholle öljyä vielä kevyesti lisää yöksi, koska yöllähän kosteusvoiteiden pitäisi parhaiten imeytyä. 

Aamulla iho oli hyvin pehmoinen ja värikin oli mielestäni tasoittunut paljon. Näpyt olivat rauhoittuneet enemmän kuin mitä itse uskoin, sillä sain ne meikillä hienosti piiloon kun punoitusta ei juuri enää ollut. Osa pienemmistä näpyistä oli hävinnyt kokonaan. Eikä se rikki revittykään näyttänyt enää niin pahalta, vaan oli jo paranemassa. Ainoastaan silmänympärykset kärsivät tästä touhusta. Silmät tuntuivat turvonneilta, iho ärsyyntyneeltä ja kiristävältä.

Nyt illalla iho tuntuu ja näyttää edelleen hyvältä, väri on tasainen ja näpyt edelleen rauhallisia. Silmän ympärykset tuntuvat edelleen ärtyneiltä. Täytynee toteuttaa joku hemmotteluhoito tänään. Taidankin jatkossa puhdistaa silmät silmämeikinpoistoaineella (Avène Gentle eye make-up remover), koska siihen olen täysin tyytyväinen. Öljypuhdistusta aion käyttää kasvoille ainakin pari viikkoa, jollei jotakin yllättävää ilmaannu. Saatte päivitystä asiasta säännöllisesti.

Vinkki erityisesti kuivaihoisille, miksei muillekin. Jos laitatte öljyn tai kosteusvoiteen suihkun jälkeen kosteahkolle iholle (kuten pitäisikin), välttäkää pakkasilmaan menoa siihen asti, että voide on imeytynyt. Pakkanen saattaa jäädyttää voiteen alle jääneen kosteuden ja näin kuivattaa ihoa entisestään. Tämän neuvon sain joskus apteekista ja se kyllä paransi omaa ihoani paljon.

Kuvia ei valitettavasti vielä ole, täytynee opetella käyttämään miehenpuoliskon kameraa, jotta saan niistä riittävän hyviä.

Seuraavaksi taidan kirjoitella teille vaahdotetun karitevoin valmistustarinan ja käyttökokemuksia, kunhan lähipäivinä ehdin!

Päivitys 17.11.2011
Öljypuhdistusta olen käyttänyt iholle nyt kolmatta päivää ja iho tuntuu edelleen hyvältä. Silmänympäryksiin en ole öljyä laittanut ollenkaan, sillä yritän vielä saada niitä toipumaan ensimmäisestä kerrasta. Hoidin niitä ensin Aqualan Plussalla, jota olin pitänyt jääkaapissa viilentymässä, mutta tänään kävin ostamassa Phytomerin silmänympärysvoiteen, jonka pitäisi auttaa.. Eivät ne enää turvonneet ole, hieman rasittuneet vain. Muuten olen edelleen todella tyytyväinen öljyyn, mainitsemani finnit ovat jo lähes kokonaan poissa, koska öljy tuntuu kuivattavan niitä sekä samalla rauhoittavan ärtynyttä ihoa ympärillä. Öljyllä puhdistettu iho ei kuitenkaan tunnu rasvoittuvan yhtään enempää kuin meikinpoistoaineella puhdistettu, ehkä jopa vähemmän.

Kannattaa lukea myös Ihon öljypuhdistus, osa 2, päivitykset tilanteeseen laitan jatkossa sinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti