tiistai 15. marraskuuta 2011

Tervehdys

Tässä blogissa on kyse ehkä pääasiassa sen täydellisen etsimisestä. Lähinnä minulla on jatkuvan etsiskelyn alla oikeasti toimiva kosteusvoide, joita olenkin kokeillut laidasta laitaan. Voin luvata myös jonkin verran reseptejä ja arvioita itse tekemistäni kosteusvoiteista, tosin tämän harrastuksen olen vasta äskettäin aloittanut.

Nyt alkuun voin jo luvata asiaa ainakin ihon puhdistamisesta öljystä sekä tarinan vaahdotetun karitevoin valmistuksesta. Mutta ensin hieman taustatietoja.

Suurempi kiinnostus ihon hoitamiseen lähti liikkeelle pakosta. Minulla on erittäin kuiva iho, eikä apteekin Ceridal –öljy ja Aqualan Plus enää auttaneet, vaan kutina vaan yltyi päivä päivältä. Olin jo tietoinen siitä, että monet ovat saaneet apua karitevoista (eli sheavoi tai voipuuvoi) ja olin muutamia karitevoita sisältäviä tuotteita jo hyvällä menestyksellä käyttänytkin. Innostus lähteä itse tekemään voidetta lähti liikkeelle siitä, että nämä tuotteet ovat runsaasti käytettyinä melko hinnakkaita, eivätkä tuoksutkaan itseäni miellyttäneet. Aloin siis perehtymään ihovoiteiden valmistamiseen, joka olikin yllätyksekseni melko helppoa. Nyt täytyy enää metsästää se täydellinen resepti. Mutta vaikka ihoni onkin kaulasta alaspäin rutikuiva, niin kasvot ovat sekaihoa tai rasvoittuvaa tai kenties myös kuivaa. En osaa päättää, kun mikään tuote ei tunnu sopivan. Toiset kirvelevät ja kuivattavat, toiset rasvoittavat, toiset eivät taas muulla tavoin tunnu hyvältä. Siitä tarkemmin myöhemmin. Hankalahko ihoni pakottaa tietysti miettimään hieman tarkemmin myös meikkivoide- ja puuterivalintoja.

Kosmetiikan lisäksi minua kiinnostuksen kohteisiini kuuluvat kissat, aivan erityisesti omat neljä kissaani. Minulla on kolme maatiaista, joiden iät vaihtelevat neljän ja seitsemän vuoden välillä, sekä yksi Maine Coon, joka täyttää parin päivän päästä kahdeksan kuukautta. Nämä ilonaiheet ovat myös aiheuttaneet monia päätä askarruttavia ongelmia, joihin sitten myös joutuu ratkaisuja etsiskelemään.

Näiden vauhtihirmujen lisäksi aikaani vievät suurelta osin kirjat, joita ilman en voisikaan elää. Kirjastossani on tällä hetkellä lähemmäs 300 kirjaa, joita keräilen ahkerasti lisää. Lueskelen kaikkea laidasta laitaan, jos tarina on hyvä niin genrellä ei ole merkitystä.

Mutta, nyt on tyttösen aika hiipiä peiton alle. Ensimmäisenä vinkkini voinkin antaa niille, joilla on vaikeuksia nukahtaa: hankkikaa mikrossa lämmitettävä jyväpussi ja lämmittäkää sitä hieman ennen nukkumaan menoa. Lämmin pussi mahan päällä on uskomattoman helppo nukahtaa! 

P.S. Kerron ensi kerralla ihon puhdistuksesta öljyllä, jonka tein tänään ensimmäistä kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti