keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Paketteja, paketteja

Eilen sain myös Saippuapajan paketin kotiin, joten ryhdyin tietysti heti keittiöhommiin. Saippuapajalta tuli siis mehiläisvahaa ja mangovoita.  Karitevoita minulla oli ennestään, samoin manteliöljyä. Pienestä tuoksukaupasta tuli jo aiemmin babassuöljyä, kaakaovoita, aprikoosinkivi-, makadamiapähkinä-, hampunsiemen- ja avokadoöljyä, Gracefruitin tuoksut Tropical ja Tangerine sekä 5-fold appelsiinin eteeristä öljyä.

Karitevoi (ylhäällä oikealla) on koostumukseltaan pehmeää, mutta hyvin rasvaista ja aika heikosti imeytyvää. Mangovoi (keskellä) muistuttaa sitä hyvin paljon, mutta imeytyy kuitenkin jonkin verran paremmin. Kaakaovoi (ylhäällä vasemmalla) puolestaan on todella kovaa, mutta imeytyy kyllä ihoon kunhan sen saa ensin pehmennettyä. Tuoksultaan se on ihanan, makean kaakaoinen. Babassuöljy (keskellä oikealla) on täysin erilaista näihin kolmeen verrattuna. Se on todella, todella pehmeää ja imeytyy ihoon huomattavasti nopeammin kuin mikään edellisistä. Babassuöljy taitaakin nousta henkilökohtaiseksi suosikiksi näistä aineista. Mehiläisvaha (keskellä vasemmalla) on hunajaisen tuoksuista (yllättäen), kovaa vahaa jota käytän varmaan lähinnä huulirasvoissa tai vastaavissa. Se tuntuu jähmettävän voiteen aika nopeasti.

Manteliöljyä (alhaalla oikealla) olen käyttänyt jo jonkin aikaa. Se on mielestäni ihan hyvä perusöljy, mutta paksu ja imeytyy aika hitaasti. Aprikoosinkiviöljy (alhaalla keskellä) on paljon kevyempää ja imeytyy paremmin. Makadamiapähkinäöljy (alhaalla toinen vasemmalta) on myös paksua, mutta imeytyy kuitenkin paremmin kuin manteliöljy. Avokadoöljy (alhaalla neljäs vasemmalta) puolestaan on myös kevyen tuntuinen öljy, tosin hieman paksumpi kuin aprikoosinkiviöljy. Hampunsiemenöljy (alhaalla vasemmalla) tuntuu imeytyvän hyvin, mutta tuoksu on melko vahva (enkä pidä siitä) joten en todennäköisesti tule tätä usein käyttämään. Lisäksi kävin vielä tänään ostamassa Julia Lawlessin rypälekiviöljyä ja jojobaöljyä, ne eivät päässeet tällä kertaa kuvaan. Kerron niistäkin enemmän sitten kun olen niitä vähän tutkiskellut.


Appelsiinin eteerisen öljyn tuoksu on ehkä ihan aavistuksen kitkerämpi kuin oikean appelsiinin, mutta hyvin lähellä oikeaa. Tämä 5-fold pitäisi kuitenkin olla hedelmäisempi kuin tavallinen eteerinen öljy, koska eteerinen öljy on vielä tiivistetty ja tislattu useampaan kertaan. Kuulemma perinteinen eteerinen appelsiiniöljy tuoksuu enemmänkin appelsiinin kuorille, siksi valitsin tämän.
Tangerine ja Tropical –tuoksut ovat ihanan hedelmäisiä, kirpeitä, kerrassaan syötäviä. Olen ravannut pakettien tultua nuuhkimassa niitä vähän väliä. Tuoksunäytteinä sain myös GF:n Jasmiinia, joka vaati hieman totuttelua sekä GF:n Sunshine fruits –tuoksua. Se on hyvin sitruunainen, saattaisi käydä johonkin yhdistelmään mietona vivahteena. Ennestään minulla on jo GF:n Neilikka ja Moonlight. E-vitamiiniöljy on säilöntäaine.

Nyt kun pääsin vähän räpeltämään ja kokeilemaan näiden koostumusta ja imeytymiskykyä pystyin myös hahmottelemaan vartalovoin reseptiä vähän tarkemmin. Olin jo pohtinut huulirasvan tekoa, joten hankin pari pientä purnukkaa myös tätä varten. Hetken mielijohteesta päätin valmistaa vartalovoin ja huulirasvan lisäksi myös kiinteän parfyymin eli tuoksupalan, kuten itse sitä jostain syystä mieluummin nimitän. Näistä siis luvassa ihan tässä lähipäivinä ohjeet arviointeineen, otin myös kuvia tällä kertaa!


Tässä vielä hieman esimakua: kuva kaikista eilen valmistamistani voiteista omissa purnukoissaan. Kokonaisuudessaan tähän meni aikaa ehkä 2 - 3 tuntia, josta suuri osa on odottelua. Lasipurkeissa on vartalovoita, vasemmalla vaahdottamaton ja oikealla vaahdotettu versio. Sydämenmuotoiset palat ovat tuoksupaloja, silikoninen jääpalamuotti toimi tässä varsin mainiosti! Pyöreässä purkissa on sitten huulirasva. Nuo pienet purkit löysin Paperikuusta, lasten koulutarvikeosastolta. Eivätkö ole söpöjä?

Tämä harrastus tuntuu tempaisevan aika perusteellisesti mukaansa. Tarkoituksena oli vain etsiä se omalle iholle sopiva kosteusvoideresepti tai vaihtoehtoisesti sitten pelkkä öljy, tehdä sitä kerran – pari kuukaudessa ja jättää homma siihen, mutta käytännössä olen tainnut menettää pikkusormen jälkeen molemmat kädet käsivarsineen. Emulsiovoiteen tekoahan olen jo miettinyt, mutta nyt tekisi mieli kokeilla myös shampoon, hoitoaineen ja saippuan valmistusta. Jostain syystä ajatus palashampoosta on valloittanut minut ihan kokonaan. Todennäköisesti kokeilen nyt alkuun näitä voiteita ja emulsiovoiteita, saippuaa ehkä sitten myöhemmin. Siinä on kuitenkin omat kommervenkkinsä. Mutta voi, kuinka kauniita ne ovat! Katsokaa vaikka kaikkia ihania blogeja ja saippuakauppoja, googlettamalla kyllä löytyy..

Tämä innostus tarkoittaa tietysti tarvikevalikoiman laajentamista, pitää hankkia ainakin tarkka ja luotettava vaaka sekä lisää kattiloita, kippoja ja kuppeja. Sekä joku jättisuuri laatikko ja pakasterasioita noille raaka-aineille. Voi voi, taitaa olla niin, että käsivarsien myötä olen hulahtanut tähän soppaan varpaita myöten! Kumma juttu on myös se, että vaikka tähänkin voidetouhuun saattaa mennä huomaamatta lähes koko ilta, olen sen jälkeen aina hirveän rentoutunut ja hyvällä tuulella.


Saippuasta innostuneena ostin muuten Vihreän kosmetiikan Hunaja-Laventeli –saippuan, koska jostain lueskelin että tällainen saippua saattaisi olla parempi kuivalle iholle. Tätä saippuaa en kyllä tuolta nettisivuilta enää löytänyt, ostin sen yhdestä luomukaupasta. En ota sitä vielä käyttöön, testaan ensin tuon voiteen vaikutuksen suihkugeelipesun jälkeen ja sitten että vaikuttaako se saippuan vaihto asiaan jotenkin. Nyt on siis viimeisen parin päivän aikana kutittanut erityisesti olkapäitä aika paljon, pelkkä öljy ei enää ole vaihtoehto..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti