maanantai 9. tammikuuta 2012

Kaakaovoiemulsio 2.1.2012

Ainekset:

Vesifaasi:
170 g vesi

Öljyfaasi:
30 g kaakaovoi
30 g saksanpähkinäöljy
5 g BTMS-emulgointiaine
5 g setyylialkoholi
5 g emulgointihiutaleet

2,5 g Optiphen -säilöntäaine
7 g kauraproteiini
2 g e-vitamiiniöljy

7 tippaa appelsiinin eteerinen öljy

Ajattelin, että voiteesta tulisi hirveän paksua verrattuna edellisiin emulsioihin, mutta ei siitä tullutkaan. Melko kiinteää se on, mutta helppokäyttöistä ja hyvin levittyvää. Tuoksu on hyvin, hyvin mieto eikä sitä oikeastaan haista ollenkaan. Kaakaovoikaan ei tuoksu voiteen läpi, koska appelsiini peittää sen.

Alkuun en oikeastaan juuri pitänyt voiteesta, käsille ja jaloille tarvitsin hieman kevyempää voidetta, eikä se tuntunut vartalollekaan mitenkään erityisen hyvältä. Käytin sitä kuitenkin, kun en raaskinut poiskaan heittää. Nyt kun olen käyttänyt voidetta viikon, siitä on tullut tähän asti tekemistäni ehdoton suosikki. Voide pehmentää ja kosteuttaa paljon paremmin kuin mikään aiemmista voiteista (toki tarvitsen edelleen öljyrasvavoiteen suihkun jälkeen). Ihoakaan ei enää kutita. Olin yllättynyt, kun voide oikeasti pehmentää ihoa eikä ainoastaan kosteuta. Koostumukseltaan mehiläisvahaemulsio oli mielestäni ihanampi: kermainen, keveä voide, lähes vaahto, mutta se ei kosteuttanut eikä pehmentänyt ihoani näin ihanaksi.

Olen yrittänyt miettiä, voisiko kyse olla siitä, että ihoni on tottunut aiempiin voiteisiin ja reagoi nyt näin hyvin kun kokeilen jotakin erilaista. En kuitenkaan usko, että kyse on siitä, koska kaakaovoi on ollut mukana lähes kaikissa voiteissani. Saksanpähkinäöljyä oli mukana jo edellisessä vartalovoissa, joten sitäkin olen käyttänyt jo monta viikkoa. Toisaalta, pähkinäöljyt ovat tuntuneet sopivan iholleni erityisen hyvin alusta lähtien. Kaakaovoita olen käyttänyt tähän asti vain melko pieniä määriä, mutta aion nyt kokeilla käyttää sitäkin enemmän. Voisiko toisaalta olla niin, että vähemmän on enemmän? Että pienemmällä määrällä ainesosia voisi saada aikaan paremman tehon? Toisaalta minun täytyisi joka tapauksessa onnistua kehittämään itselleni kaksi tai kolme keskenään mahdollisimman erilaista, mutta kuitenkin minun iholleni toimivaa voidetta, jotta voin vaihdella niitä ihon tottuessa käytössä olevaan voiteeseen. Se tarkoittaa sitä, että oikeastaan minun täytyisi tehdä näitä voiteita siten, että niissä on vain kahta-kolmea eri öljyä tai rasvaa. Näin saisin riittävän suurta vaihtelua voiteiden välille, mutta pystyisin silti käyttämään näitä erityisen hoitavia ja kosteuttavia öljyjä ja rasvoja.

Päivitys 6.7.2012
Kaakaovoiemulsiosta tuli sisareni suosikki. Hänellä on työnsä vuoksi todella kuivat kädet, joiden iho on kuivuuden vuoksi toisinaan myös rikki. Parhaan avun hän koki ilmeisesti saavansa tästä voiteesta, joka on melko rasvaista, mutta silti kosteuttavaa. Tein hänelle tästä uuden version, jossa korvasin saksanpähkinän jojoballa ja aprikoosinsiemenöljyllä hoitavuuden ja imeytyvyyden lisäämiseksi. Lisäsin myös karoteeniöljyä, jotta rasittunut iho saa myös ulkoista ravintoa. Tein voiteen joskus kesäkuun alussa, palautetta en ole vielä saanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti