torstai 5. heinäkuuta 2012

Paksu vartaloemulsio, 3. versio 15.6.2012

Pääsin taas kerran keventämään vartalovoidettani, en kylläkään alkuun tiennyt kuinka suuri kevennys olisi tällä kertaa. Edellisessä ohjeessa öljyfaasin koko oli n. 45 %, tällä kertaa vähensin öljyn määrää 10 grammalla ja vastaavasti toki myös emulgointiaineiden määrää. Öljyfaasin suuruudeksi tuli 42 %. Prosenteissa ero ei tunnu suurelta, mutta voide on selvästi kevyempää kuin edellinen versio. Tällä kertaa toki myös kevyiden, hyvin imeytyvien öljyjen määrä on suhteessa suurempi, itse kun lasken neitsytkookosöljyn kevyeksi, koska se imeytyy niin hyvin eikä jätä iholle rasvaista tunnetta. Tein voidetta kaksinkertaisen määrän, jotta sitä riittää pidemmäksi aikaa. Annan nyt reseptin kuitenkin yksinkertaisena, jotta ero edelliseen versioon on selkeämpi.

Emulsio on melko paksua
Paksu vartaloemulsio
125 g vesi
6 g glyseriini

30 g neitsytkookosöljy
10 g kirsikansiemenöljy
10 g avokadoöljy
10 g mangovoi

6 g BTMS
6 g emulgointihiutaleet
6 g setyylialkoholi

1 g Optiphen säilöntäaine
Tuoksuina GF Kurkku, GF Vihreä omena ja GF Tropicana

Valmistuksessa ei tullut mitään yllätyksiä, mutta voiteen paksuuntumiseen menee aina vähän enemmän aikaa kun pienennän öljyfaasia. Jäähdytin voiteen kylmävesihauteessa ja lisäsin sitten säilöntäaineen ja tuoksut. Kovin viileäksi voidetta ei tarvitse saada, koska tähän ei tule mitään viileitä lämpötiloja vaativia aktiiviaineita. Väri on kauniin valkea, tuoksussa tulee raikkaan sekoituksen alta miedosti esiin myös neitsytkookosöljyn tuoksu. Käytin samaa tuoksusekoitusta myös samalla kertaa tekemässäni karoteenivartaloemulsiossa, ajattelin että en halua sekoittaa liian monia tuoksuja yhteen.
Valmis, paksu vartalovoide
Voidepurkkeina olen havainnut Body Shopin tyhjät hylsyt varsin mainioiksi. Ne saa helposti puhtaaksi ja voimakkaat tuoksutkin häviävät ensimmäisen oman voiteen jälkeen. Minulla oli yksi oma tallella, mutta työkaverini tuo minulle purkkeja aina, kun hänellä niitä tyhjenee. Toinen purkki on Clarinsin tyhjä voidepurkki, kummankin koko on 200 ml. Tuo 200 ml on minulla tälle vartalovoiteelle minimikoko, koska sekin kuluu päivittäin käytettynä n. 1-2 viikossa (riippuen ihon kunnosta). Siksi ei kannata ryhtyä pienempää purkkia tekemään, koska tuo määrä täyttäisi jotakuinkin kuusi 60 ml:n purkkia, ylikin jäisi varmasti jonkin verran.

Kaikki emulsiot
Tuoksun kanssa voiteissa kävi sikäli hauskasti, että ne tuoksuvat täysin erilaisilta. Karoteeniöljystä tulee toiseen emulsioon miellyttävä, makea vivahde, jota en osaa oikein kuvailla. Kirpeä omenan tuoksu ei siinä juurikaan tunnu. Paksussa emulsiossa raikkaat tuoksut erottuvat selkeämmin, mutta neitsytkookosöljyn tuoksu tulee pohjalta läpi. Kumpikin voiteista tuoksuu varsin hyvälle ja ne ovat miellyttäviä käyttää. Käytän tällä hetkellä pääasiallisesti karoteeniemulsiota, paksumpaa tarvitsen vain kerran tai pari viikossa.

Kasvi tuossa voiteiden vieressä ei ole mikään ihmeellinen kosmetiikkakasvi, vaan ohraa kissoille syötäväksi. Olen ihan onneton kasvien kanssa, meillä on vain yksi puolittain elossa oleva limoviikuna ja lisäksi tuota ruohoa kissoille. Viime lauantaina ostin kuitenkin pitkästä aikaa itselleni kukkasen/kasvin, josta saatan tännekin joskus jotain tarinoida.

1 kommentti:

  1. Hah, unohdin ajoittaneeni tämänkin tänne julkaistavaksi, nyt tuli sitten kaksi samalle päivälle :P

    VastaaPoista