tiistai 3. heinäkuuta 2012

Uusi ulkomuoto

Olen pitkään kaivannut blogille hieman uutta ilmettä, raikkaampaa ja pirteämpää väriä, jotta blogin yleisilme ei olisi niin ankea. Nyt sain ryhdyttyä tuumasta toimeen ja näin Pähkinä sai uudet asusteet, mitäs pidätte?

Tämä päivä on ollut varsin mukava, ohjelmassa on ollut jo vaikka mitä.

Kävimme hakemassa Lahtisen Vahavalimolta lipeää, se tuli edullisemmaksi kuin matkahuollon postikulut. Matkan varrelta löytyi varsin kaunis joki, joka on ilmeisesti Puujoki. Valitettavasti ampiainen jahtasi meidät takaisin autoon, joten enempää kuvia ei tullut otettua.

Vahavalimolta sai varsin ystävällistä palvelua, odotellessani tutkin hieman muutakin valikoimaa. Sormeni syyhysivät huovutusvillan kohdalla, tekisi mieli tehdä huovutetusta villasta saippualle pesutasku, mutta jätin sen kuitenkin vielä hyllyyn. Tuoksuja, värejä ja muotteja oli myös varsin paljon, mutta nekin saivat jäädä.


Talomuseo
Kotimatkalla vierähtikin pidempään, sillä kävimme vihdoin Hentilän talomuseossa Hollolassa. Museota ylläpitää Hollolan kotiseutuyhdistys ja se koostuu rakennuksista ja irtaimistosta, jotka on siirretty Hollolasta ja lähikunnista yhteen pihapiiriin. Vanhin rakennus on vuodelta 1751. Lisäksi museoon kuuluu esinemuseo, joka sekin sijaitsee vuonna 1855 rakennetussa lainajyvästössä. Kahden euron hinnalla saimme yli tunnin kestävän, opastetun kierroksen näissä rakennuksissa

Koti-iltoihin kuuluu myös säännöllisesti ulkoilu Caliberin kanssa. Ulkoiluun on tarkoitus kuluttaa pojun ylimääräistä energiaa ja hankkia samalla mielenkiintoisia virikkeitä, mutta valitettavasti kissa ei ole vielä asiasta ihan samaa mieltä. Toistaiseksi pelko voittaa uteliaisuuden, mutta tiedän, että se menee ohi ja lopulta meillä on valjaissa mielellään ulkoileva otus, joka saa lenkeistä tarvitsemaansa ulkoilmaa ja virikkeitä. Muut kissat eivät käy ulkona, mutta en raaski seitsemää vuotta sisällä eläneitä kissoja raahata väkisin ulos - ainakaan vielä. Caliberille sosiaalistuminen (muihinkin kuin meihin) ja turhan arkuuden kariseminen on tarpeen.Kotiin! Jos aika puistossa meneekin makoiluun ja istuskeluun, niin kotiin mennään sellaista kyytiä etten meinaa perässä pysyä.

Seuraavan kahden päivän sisään lupaan taas kotikosmetiikka-aiheita, nyt jatkan mukavaa koti-iltaa.

2 kommenttia:

  1. Blogin ulkoasu on hyvä. Raikas vihreä väri joka sopii hyvin kesään. Etkö meinaa enää laittaa pähkinän kuvaa? Se oli niin symppis.

    VastaaPoista
  2. Heh, pähkinä oli kyllä ihan hauska :) Pitää katsoa, josko sen saisin sorvattua tähän jotenkin, ensin pitää käsitellä sitä hieman tai hankkia parempi pähkinän kuva.

    VastaaPoista