sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Ihon öljypuhdistus, osa 2

Olen nyt käyttänyt kasvojen puhdistukseen pelkkää manteliöljyä kuusi päivää. Illalla siis poistan meikit suihkun jälkeen kostealta iholta öljyyn kostutetulla vanulapulla. Aamulla vain huuhtelen kasvot viileällä vedellä. Kosteusvoidetta olen muuten käyttänyt ainoastaan meikin alla, muuten pelkkää öljyä. Eikä iho puhdistuksen jälkeen muuta kosteusvoidetta kaipaakaan. Välillä tekisi mieli laittaa, mutta se taitaa olla enemmänkin psykologinen juttu - kaipaan emulsiovoiteen viileää tunnetta iholla.

Finnit paranivat muutamassa päivässä: punoitusta öljy tasoitti jo ensimmäisen puhdistuksen jälkeen ja muutamassa päivässä finnit olivat kuivaneet pois. Hieman huolestuttaa tuo kuivattava vaikutus, toivottavasti muukin iho ei kuivu samalla tavoin. En ainakaan vielä ole tällaista vaikutusta huomannut. Ihon väri on mielestäni tasaisempi kuin aiemmin ja iho on jotenkin tasapainoisemman tai rauhallisemman tuntuinen. Öljypuhdistus ei vaikuta seuraavana päivänä mitenkään meikin kestoon, nenänpää ei ala kiiltämään yhtään sen nopeammin tai hitaammin kuin muillakaan puhdistus- tai kosteutustuotteilla. Silmänympäryksiin en ole enää öljyä laittanut, kun sain alun perin aiheuttamani vahingon korjattua Phytomerin silmänympärysvoiteella. Aion edelleen jatkaa öljyn käyttöä puhdistusaineena. Ensi viikolla saan Pienen tuoksukaupan paketissa aprikoosinsiemenöljyä ja houkutus sen testaamiseen on suuri.

Kaiken kaikkiaan minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa tästä kokeilusta, öljy tuntuu sopivan toistaiseksi paremmin kuin mikään muu kokeilemani puhdistusaine. Sanon toistaiseksi, koska yleensä minulla toimii kaikki hetken aikaa ja sitten tuote joko lakkaa toimimasta tai aiheuttaa jonkinlaisen ongelman.


Ensi viikolla pääsen siis taas kokkailemaan kosteusvoidetta itselleni, mikä on suuri helpotus koska tällä hetkellä väliaikaiskäytössä oleva Body Shopin karite-vartalovoi ei enää auta. Raaka-aineet vaan loppuivat kesken, niin en päässyt vielä toista annosta itse tekemään. Raportoin sitten tännekin, kunhan saan voiteen valmiiksi ja käyttöön. Itse asiassa päädyin tänään käyttämään manteliöljyä puhdistuksen lisäksi koko kehon kosteutukseen, koska vartalovoi on pienen tehottomuuden lisäksi myös loppumassa. Saa nähdä, kuinka tässä käy, ainakin vielä olo tuntuu ihan mukavalta.

Päivitys 6.12.2011
Tein viime viikolla ison virheen. Kyllästyin otsatukkani rasvoittumiseen niin perusteellisesti, että päätin lopettaa öljypuhdistuksen vähäksi aikaa. Otsatukka rasvoittui, vaikka kiinnitin sen pinneillä otsalle ja pidin poissa otsalta seuraavaan aamuun asti. Kävin ostamassa apteekista Elivon meikinpoistovaahdon, sitä kun sieltä suositeltiin herkkäihoiselle. Puhdistin tällä meikit muutaman päivän ajan ja kappas, lauantaina otsaan alkoi poksahdella finnejä, jotka olivat pysyneet öljypuhdistuksen aikana poissa. Lienee sanomattakin selvää, että vaihdoin saman tien kiltisti manteliöljyyn ja olen siitä asti korjaillut vaurioita. Eipä tarvitse uudestaan kokeilla, harmittaa toki että meni rahaa ihan hukkaan. 

Otsatukka mielessäni tutkiskelin kuitenkin hieman internetin oivaa vinkkivalikoimaa ja päätin muuttaa öljypuhdistusmenetelmääni. Kun olen suihkussa pessyt hiukset ja silmämeikit ja laittanut hoitoaineen päähän, levitän öljyä suoraan kosteille kasvoille ja hieron sitä ihoon. Sitten lisään vähän vettä ja hieron lisää. Näin öljy ”kevenee”. Kun olen tehnyt tätä mielestäni tarpeeksi, siirryn ihan suihkun reunalle että kasvoille roiskuu vettä ja jatkan hieromista vielä hetken. Meikit puhdistuvat hyvin, öljyä riittää mukavasti myös kosteusvoiteeksi mutta iho ei ole yhtään öljyinen. Otsatukkakin tekee yhteistyötä. Löysin Saara Kuhan blogista ohjeen vielä kevyempään puhdistusöljyyn, jota varmasti kokeilen, kunhan tilaukseni saapuu. Pesutapakin on itse asiassa bongattu sieltä samasta blogista.

Päivitys 16.1.2012
Pesen edelleen meikit pelkällä manteliöljyllä - nyt myös silmämeikit - mutta olen taas kerran parannellut pesutapaa.Uuden öljypullon käyttöönotto myös uudisti ihastukseni öljypuhdistukseen - tuore öljy tuntuu kasvoilla pestessä ja jälkeenpäin ihan erilaiselta kuin jonkin aikaa käytössä ollut. Olenkin päättänyt nyt säilyttää öljyn jääkaapissa ja ottaa siitä aina pienen määrän toiseen pulloon käytettäväksi.

Ostin kasvojen pesuun Sokokselta Ecotoolsin Cellulose Facial Sponges -meikinpuhdistussieniä, joihin olen nyt kovin tykästynyt. En etsinyt mitenkään tarkoituksella ympäristöystävällisiä välineitä, vaan minua miellytti näiden sienien koostumus.

Selluloosasieni muistuttaa hyvin paljon niitä sieniä, joilla koulussa puhdistetaan liitutaulut. Se tuntuu kuivana hieman kovalta, mutta märkänä se on ihan pehmoinen. Se imee mukavasti vettä, jotta saan öljyn tehokkaammin emulgoitua kasvoilta pois - joskus minun täytyy jälkeenpäin lisätä öljyä kosteusvoiteeksi. Vaikka sieni onkin pehmoinen, se tuntuu samalla hieman kuorivan ihoa, mutta niin hellävaraisesti ettei iho siitä millään tavoin ärsyynny. Pesun jälkeen pesen aina sienen miedolla (omalla) saippualla. Iho tuntuu kertakaikkiaan silkkiseltä uuden öljypullon ja näiden sienien myötä!

Minusta nämä sienet tuntuvat niin hyviltä iholla, että olen jo tähyillyt netistä samasta aineesta tehtyjä pesusieniä vartalolle. Nettikauppojen perusteella EcoToolsista paljastuu toinenkin mukava puoli: tuotteet eivät ole ympäristöystävällisyydestään huolimatta yhtään "normaaleja" tuotteita kalliimpia, vaan jopa edullisia. Ostamani kolmen sienen pakkaus maksoi Sokoksella 7,90 euroa, mutta monessa nettikaupassa vielä vähemmän.Päivitys 3.4.2012
Olen luopunut myös öljypuhdistuksesta ainakin toistaiseksi ja käytän sen sijaan itse tekemääni emulsiota kasvojen puhdistukseen. Öljy alkoi tuntua hieman kuivattavalta mutta kuitenkin rasvoittavalta, eivätkä hyvät vaikutukset olleet enää niin vahvoja. Kenties tärkeää onkin vaihtelu, öljypuhdistusta lienee parasta käyttää silloin tällöin tehokeinona, jotta se säilyttää täyden vaikutuksensa.

Päivitys 28.5.2012
Olen ajatellut ottaa öljypuhdistuksen käyttöön satunnaiseksi "tehoaseeksi". Öljypuhdistus, tai pikemminkin "öljynaamio" silloin tällöin tuntuu tekevän iholle hyvää, mutta pitkäaikaisessa käytössä myös haitat tulevat esiin. En kuitenkaan aio käyttää öljyä enää varsinaisesti meikin poistoon, vaan ainoastaan ihon syväpuhdistukseen naamionkaltaisesti. Manteliöljyä kannattaa kokeilla myös näpyille, niihin se tuntuu toimivan varsin hyvin (varsinkin, jos niitä ei ole repinyt rikki). 

Päivitys 4.6.2012
Olen nyt kokeillut öljypuhdistusta pari kertaa varsin mukavin tuloksin, mutta teen aiheesta tuonnempana oikein kunnollisen postauksen. Teen asian niin eri tavoin kuin ennen, ettei tätä vanhaa juttua kannata enää sekoittaa siihen. Olen kuitenkin edelleen vahvasti sitä mieltä, ettei öljypuhdistus sovi ainakaan kuivalle iholle jokapäiväiseen käyttöön. Itse aion ottaa öljypuhdistuksen tehokeinoksi, jota käytän vain kerran tai kahdesti viikossa, kenties harvemminkin. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Päivitys 14.6.
Jos ihon öljypuhdistus kiinnostaa, kannattaa käydä katsomassa teksti OCM eli oil cleansing method. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti