Kiinteät rasvat yht. 110 g:
41 g mangovoi
20 g babassuöljy
29 g karitevoi
20 g kaakaovoi
Juoksevat öljyt yht. 100 g:
30 g oliiviöljy
23 g jojobaöljy
22 g makadamiapähkinäöljy
10 g avokadoöljy
10 g aprikoosinsiemenöljy
5 g hampunsiemenöljy
6 tippaa appelsiinin eteeristä öljyä
7 tippaa greipin eteeristä öljyä
2,1 g e-vitamiiniöljy
Valmistin tämänkin vartalovoin vaahdottamalla. Olen tullut siihen tulokseen, että vaahdottaminen parantaa niin olennaisesti voiteen koostumusta, ettei sitä kannata jättää väliin.
Huomasin vasta myöhemmin, että tein voiteen (samoin kuten edellisenkin) vahingossa liian pienellä määrällä kiinteitä rasvoja. Tämä voide oli kuitenkin vielä huomattavasti löysempää kuin edellinen, minkä vuoksi sitä oli jopa hieman hankalaa käyttää. Minun ei ollut tarkoitus käyttää noin monia erilaisia öljyjä, mutta niin monet olivat vähissä että otin lisäksi vielä jojobaöljyä ja oliiviöljyä. Mangovoi oli sen verran vähissä, että korvasin osan siitä karitevoilla, lisäksi vähensin babassuöljyn määrää. Tuoksua tuli kerrankin sopiva määrä, koska hälytin mieheni kertomaan, onko tuoksun määrä hänen mielestään sopiva. Oma nenäni tykkäisi hajustaa voiteita liikaakin. Tämäkin voide kovettui huomattavan hitaasti, ensin pidin sitä parikymmentä minuuttia pakastimessa ja sitten vielä tunnin – pari jääkaapissa. Siltikin se oli hyvin löysää.
Valitettavasti voide oli myös vähemmän tehokas kuin edellinen vartalovoi. Luulen sen johtuvan babassuöljyn määrän vähentämisestä ja karitevoin määrän lisäämisestä. Karitevoin kanssahan minulla on ollut imeytymisongelmaa aiemmin, enkä muutenkaan ole enää niin vakuuttunut sen tehosta yksinään, minusta se vaatii rinnalleen muitakin kasvirasvoja. Jojobaöljykään ei mielestäni ole osoittautunut mitenkään poikkeavan hyväksi, käytän ihovoiteeseen todennäköisesti jatkossa ennemmin erilaisia pähkinäöljyjä ja oliiviöljyä, jotka ovat hieman edullisempiakin. Huulivoiteeseen jojobaöljy tuntuu olevan omiaan, joululahjaksi valmistunut huulirasvaerä tuntuu mielestäni vielä paremmalta kuin se edellinen versio, eikä voide ole edes rakeistunut. Aprikoosinsiemenöljyn suhteen mielipiteeni vaihtelee.. vartalovoiteeseen se on ehkä hieman liian kevyt, mutta voisin käyttää sitä vaikkapa kevyessä kasvoemulsiossa. Avokadoöljyynkään en ole mitenkään erityisen ihastunut, mielestäni oliiviöljy tuntuu ravitsevammalta ja kosteuttavammalta. Avokadoöljy voisi sopia hieman tuhdimpaan kasvovoiteeseen. Pähkinäöljyistä pidän edelleen hyvin paljon, olen nyt makadamian ja mantelin lisäksi kokeillut myös saksanpähkinää. Kasvopuhdistuksessa käytän edelleen pelkkää manteliöljyä, olen aina silloin tällöin kokeillut muutakin mutta palaan aina takaisin manteliöljyyn.
Joulun jälkeen en ole kokkaillut mitään, koska voidevarastot ovat sen verran hyvällä mallilla, etten tarvitse vielä uutta – eikä Pieni tuoksukauppakaan ole vielä auki. Ensimmäinen oma saippua (eukalyptus uunisaippua) on otettu käyttöön jo viikko sitten, siitä on lisätietoa palashampoo-tekstissä ja alkuperäisen tekstin yhteydessä. Vartalolle käytän edelleen pesuun ruskovillan oliiviöljy-suolasaippuaa, lisäksi ostin väliaikaiseksi avuksi luontaistuotekaupasta sellaisen himalajansuola”saippuan”, joka on enemmänkin kyllä suolakivi. Omaa suolasaippuaani kun en saa käyttöön ennen kuin 20. päivä aikaisintaan. Tarkoituksena on kuitenkin ryhtyä taas hommiin lähiaikoina, haluan tehdä ainakin kasvovoiteen, paksun kaakaovoiemulsion sekä luultavasti jossain vaiheessa hiussaippuaa eli palashampoota ja karitevoisaippuaa. Aiempia saippuareseptejäni en voi lähteä parantelemaan, ennen kuin olen niitä kokeillut, koska en vielä tiedä, kaipaanko niihin jotain lisää. En saanut Saara Kuhan saippuakirjaa lahjaksi, koska sitä ei enää tahdo löytyä mistään, joten en voi hakea inspiraatiota sieltäkään.
Kirjoittelen vielä sen kolmannen parannellun vartalovoin ohjeen ihan piakkoin, samoin kuin noista suihkurutiineista hiussaippuan ja suolashampoon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti