sunnuntai 26. elokuuta 2012

Hemmottelua

Linjoilla taas! Häähulluuden lomassa meinasi kosmetiikan teko unohtua kokonaan, siinä määrin, että käsivoide ja kevyempi vartalovoide olivat loppu viikon, ennen kuin jaksoin nyt viikonloppuna tehdä niitä lisää. Samalla valmistui kaksi satsia saippuaa. Jätetään nämä tarinat kuitenkin tulevaisuuteen, nyt kerron hieman siitä, miten hemmottelin itseäni ennen ystävämme häitä pari viikkoa sitten.

Suihkussa kuorin ihoni merisuolan ja öljyn seoksella, kuten yleensäkin. Sekoitin mukaan myös hieman raastettua suolasaippuaa, josta sain myös mukavan kasvokuorinnan. Se tuntuu hieman lempeämmältä kuin pelkkä merisuola, mutta kuorii kuitenkin tehokkaasti. Suolasaippuan raastaminen on kyllä vähän tuskallista, se kun on aika paljon kovempaa kuin tavallinen saippua. Kuorin vartalon ja kasvojen lisäksi myös kynsinauhat varpaista ja sormista, koska kuorinta tekee myös kynsinauhoille hyvää. Suihkun jälkeen käytin poikkeuksellisesti ihoöljyä, koska öljy tuntuu kuorinnan jälkeen ihan lurahtavan ihoon, ja ihosta tulee silkkisen pehmeä, jotenkin hieman hohtava.

Suihkun jälkeen tein jalkakylvyn pelkällä merisuolalla ja asetuin mukavasti sohvalle istuskelemaan. Jalkakylvyn aikana viilasin kynnet parempaan muotoon ja öljysin kynsinauhat. Levitin öljyn lopulta käsiin kokonaan, käsistä tuli kuorinnan ja öljyn avulla ihanan pehmeät. Jalkakylvyn viilennyttyä levitin öljyn myös varpaisiin ja jalkoihin, jalkaan laitoin ihan tavalliset sukat, koska en ole vielä hankkinut "rasvaussukkia". Jalat tuntuivat ihanan pehmeiltä ja rentoutuneilta, täytyy tehdä tästä lähtien jalkakylpyjä useamminkin. Lakkasin kynnet vasta seuraavana päivänä, jotta öljy sai rauhassa imeytyä, eikä haitannut lakkaamista. Jalkaraspia en käyttänyt, eikä sitä lukemani mukaan pitäisi käyttää ollenkaan, koska siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Kynsinauhaöljy
3 g avokadoöljy
3 g jojobaöljy
n. 10 tippaa e-vitamiiniöljyä
4 tippaa laventelin eteeristä öljyä
4 tippaa palmarosan eteeristä öljyä
4 tippaa rosmariinin eteeristä öljyä
4 tippaa eukalyptuksen eteeristä öljyä

Avokadoöljy on vitamiinirikas öljy, joten se on ihan mainio kynsinauhaöljyyn. E-vitamiini tekee kynsille ja kynsinauhoille todella hyvää ja jojobaöljy auttaa sitä imeytymään syvemmälle ihoon. Laventelin ja rosmariinin eteeriset öljyt vahvistavat kynsiä ja eukalyptus kosteuttaa. Palmarosan ominaisuuksia en enää muista, täytyy yrittää etsiä niitä. Se on ainakin antifungaalinen, eli ehkäisee kynsisientä, mutta muistaakseni siinä oli muutakin. Kynsinauhaöljyn tuoksu on mielenkiintoinen, muttei millään muotoa epämiellyttävä. Olen käyttänyt sitä nyt kerran pari päivässä, kostealle iholle tietenkin.

Jotakin tälläistä olen ajatellut toteuttaa myös ennen omia häitäni, mutta haluaisin keksiä ja kokeilla vielä muitakin hemmottelu- ja rentoutushoitoja. Kotona itse tehden, tietenkin :) Mielessä on ainakin hiusnaamioita, kasvonaamioita ja puhdistuksia. Ajattelin kokeilla savea myös kasvoihin, punasavesta olen kuullut positiivisia kokemuksia, täytyisi katsoa, että löytyykö sitä jostain ihan raaka-aineena. Ehdotuksia erilaisista hemmotteluista saa kovin mielellään antaa, jos niitä löytyy!

Yritän jatkossa kirjoittaa ainakin yhden tekstin viikossa, jotta tämäkään touhu ei jää ihan pimentoon. Huomasin taas eilen illalla, että kosmetiikan teko on ylikierroksillä käyville aivoille juuri sopivaa tyhjentymistä, sen ansiosta mielessä pyörii taas monta uutta ideaakin :)

3 kommenttia:

  1. Oireileeko ihosi jotenkin kun kuorit sen pelkällä suolalla ja öljyllä? Minulle saattaa tulla punoitusta kun se on niin karkeaa. Minulle taitaa olla paras ihan jogurtti-savinaamio, johon laitan jauhettuja kaurahiutaleita tai käytettyjä kahvinpuruja. Flow kosmetiikalla on ainakin punaista savea (entinen vihreä kosmetiikka).

    VastaaPoista
  2. Ei oireile. Mun iho on siitä jännä, että vaikka se on tosi kuiva ja välillä olevinaan myös herkkä, niin se ei oikeasti ota itseensä mistään.. Siis ei allergisia oireita tai punoitusta, suolakin tuntuu vain vähän karkealta, muttei aiheuta edes mekaanista punoitusta kuin ihan hetkeksi. Savi tuntuisi varmaan miellyttävämmältä ja aionkin ottaa sen käyttöön, mutta ainakin nenä oikeasti tarvitsee sitä karkeampaakin :) Se Flow'n vaaleanpunainen savi on kaoliinia, tämä punasavi on ilmeisesti ihan eri juttu. En ollut aiemmin kuullutkaan siitä, mutta täytyy nyt tutkia vähän tarkemmin :) Kahvinpuruja kyllä pitäisi taas kokeilla, ne tuntui vartalollekin ihan hyvältä. Ohra- tai kaurajauhokin voisi olla kasvoille hyvä.

    VastaaPoista
  3. Blogissani on sinulle jotain :)

    VastaaPoista