tiistai 3. joulukuuta 2013

Tallinnassa

Reilu viikko sitten päätimme miehen kanssa lähteä katsomaan Tallinnan joulumarkkinoita. Asiasta oli ollut puhetta jo aiemmin, mutta saatiin päätös tehtyä vasta vähän viime tingassa.

kuva tripadvisor.co.uk
Lauantaiaamuna lähdettiin siis bussilla kohti Helsinkiä ja sieltä laivalla Tallinnaan. Olimme yötä Meriton Old Town Hotelissa, joka on ihan kiva pienehkö hotelli vanhassa kaupungissa. Huone oli ihan hyvä ja siisti, joskin vähän kulumisen merkkejä näkyi siellä täällä. Aamupalakin oli riittävän monipuolinen ja palvelu ystävällistä.
 
Yksi aivan loistava ravintola löydettiin lauantaina, nimittäin Gastropub Clayhills. Ruoka oli todella hyvää, pubin tunnelma mukava ja hinnatkin kohtuulliset. Minä söin fasaania punaviinikastikkeella ja mies hampurilaisen. Tuo hampurilainen oli ihan mielettömän hyvää, hieman jäi jälkikäteen harmittamaan, kun en ottanutkaan sitä. Fasaanikin oli kyllä oikein hyvää, mutta kai se on vain jo myönnettävä, etten ole mikään punaviinikastikkeen ystävä. Tosin vadelmat toivat siihen kyllä kivan säväyksen. Kahden ihmisen ruoat juomineen (mies joi oluen ja minä vettä) maksoivat yhteensä n. 35 euroa, joten paikka oli oikeastaan aika edullinen.

Joulutorilta en löytänyt mitään ostettavaa. Myynnissä oli lähinnä käsitöitä, joulukoristeita ja jonkin verran paikallisia herkkuja. Yhdessä kojussa oli palasaippuoita, mutta jätin ostamatta, koska se oli läpikuultavaa. Onhan läpikuultavaa saippuaa mahdollista tehdä käsinkin, mutta epäilen silti noiden saippuoiden olleen valmiista massasta tehtyjä. Täytyy kyllä myöntää, että jotain olennaista joulutorin tunnelmasta puuttui, kun maassa ei ollut yhtään lunta.


Kävimme toki pyörimässä muissakin kaupoissa ja mukaan tarttuikin jonkin verran vaatteita. Luonnonkosmetiikkaa en Tallinnasta oikeastaan paljoa löytänytkään, ehkäpä se ei ole vielä niin levinnyt sinne. Varmasti sitä jonkin verran on, mutta pitäisi tietää, mistä etsiä. Eikä mies ehkä ole kärsivällisintä seuraa sellaiseen shoppailuun. Laivalta ostimme vielä miehelle ja minulle tuoksut. Myös laivalla luonnonkosmetiikkavalikoima oli aika huono.

Illalla kävimme toisessa ravintolassa syömässä, mutta se ei ollut mitenkään kummoinen. Pöytävaraus illaksi olisi ollut järkevää, sillä monet paikat olivat jo täynnä. Lopuksi istuimme vielä pienessä, kivassa ravintolassa kuuntelemassa saksofonimusiikkia ja juomassa vähän kuohuvaa.

Onneksi emme jääneet kuitenkaan myrskyn alle sunnuntaina kotiin palatessa. Laiva lähti Tallinnasta puoli kahden aikaan ja pääsimme ihan ajallaan Helsinkiin ja sieltä kotiin. Aika kovaa tuulta täällä Etelä-Suomessa oli, mutta se ei enää kotisohvalla haitannut.

2 kommenttia:

  1. Minä olen myös vieraillut Meriton Old Townissa, se on mukavan tunnelmallinen paikka! Palasaippuat lienee olleet glyseriinimassasta, jos olivat läpikuultavia. Virostakin saa kyllä "oikeitakin" saippuoita, ainakin jos nettiä on uskominen. Ja ainakin etelä-Viron kylpylöissä on ollut myynnissä Cattier-merkin luonnonkosmetiikkaa, ovat varsin hyvän tuntuisia ja kohtuuhintaisia.

    VastaaPoista
  2. Kivoja kosmeettisia vinkkejä. :)

    http://marinjuhlissa.blogspot.fi/

    VastaaPoista