keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Palashampoopesu, aloitettu 29.12.2011

Ei liene mitenkään yllättävää, että kiinnostuin kovasti palashampoosta lueskeltuani erilaisia keskusteluja aiheesta. Palashampoo, tai hiussaippua, taitaa olla vielä jokseenkin uusi asia eikä niitä monelta valmistajalta vielä löydy. Vihreältä kosmetiikalta löytyy palashampoita useammalle erilaiselle hiustyypille, joitakin yksittäisiä löytyy näiden lisäksi mm. Pienen tuoksukaupan valikoimasta sekä Folia Houselta. Olin ajatellut käydä ostamassa jonkin Vihreän kosmetiikan shampoista, mutta liike olikin kiinni joten vaihtoehdot olivat vähissä.

Oma asenteeni palashampoopesuun oli jokseenkin realistinen, koska tiesin että tahmaista tunnetta hiuksissa voi kestää pitkänkin aikaa eikä se välttämättä tietenkään sovi kaikille. Omat hiukseni ovat helposti rasvoittuvat, mikä voi johtua osittain myös siitä että käytän ihan marketin shampoita. Ne ovat kampaajani mukaan liian peseviä ja saavat päänahkan talintuotannon kiihtymään ja näin ollen hiukset joutuu pesemään päivittäin. Tässä oravanpyörässä olen ollut jo monta, monta vuotta. Olen käyttänyt myös kampaamotuotteita, joiden pitäisi olla hellävaraisempia, mutta en ole mitään radikaalia eroa huomannut. Hiukset ovat ihan hyvässä kunnossa ja kiiltävät, mutta roikkuvat, lässähtäneet ja etenkin talvella sähköiset. Olen kokeillut sekä väriä suojaavia, tuuheuttavia että kosteuttaviakin tuotteita sekä ihan perusshampoota, mutta mikään ei ole tilannetta muuttanut. Päänahkani ei myöskään kutia eikä hilseile. Värjään hiuksiani joka kuukausi ja käytän päivittäin muotoilutuotteita ja fööniä.

Lähtökohta oli mielestäni sikäli helppo, etten uskonut mitään pahaa vahinkoa saavani aikaan. Koska en saanut käsiini varsinaista palashampoota, järkeilin asian lopulta siten, ettei palashampoolla ja palasaippualla voi loppujen lopuksi olla kovinkaan suurta eroa. Hiukseni eivät selkeästikään kaipaa niin hoitavia ja kosteuttavia tuotteita kuin vartaloni, joten päädyin kokeilemaan itse tekemääni kookosrasva-oliiviöljysaippuaa. Kyseessä on siis se ensimmäinen koskaan tekemäni, eukalyptuksen tuoksuinen, uunimenetelmällä tehty saippua. Hapanhuuhteluun minulla oli tarvittavat aineet jo kotona, käyttöön päätin ottaa sitruunahappohuuhtelun, koska ajattelin etikan tuoksun olevan enemmän kuin hieman epämiellyttävä.

Ensimmäisellä pesukerralla vaahdotin hiukset kahdesti, tein kolme hapanhuuhtelua ja laitoin vielä hoitoainetta latvoihin. Kuivettuaan hiukset olivat kiiltävät, ilmavat ja hyvin puhtaan tuntuiset sekä pehmoiset. Seuraavana päivänä huomasin selkeästi sen tahmaisuuden, josta olikin varoiteltu. Tahmaisuus kuitenkin helpotti pesu pesulta, eikä sitä nyt enää ole ollenkaan. Olen siis pessyt hiukseni samalla saippualla viime torstaista lähtien eli seitsemän pesua on takana. Hiukset ovat pehmeät, puhtaat ja mielestäni vahvemman ja terveemmän tuntuiset. Myös sähköisyys on poissa ja hiukset ovat helpommat käsitellä. Kiilto ja sileys ei ole samanlaista liukasta kiiltoa kuin marketin tuotteilla, mutta sitä tunnetta en kaipaa, koska se ei tuntunut puhtaalta. Hoitoaineen jätin kokonaan pois ensimmäisen pesun jälkeen, koska en koe tarvitsevani sitä. Vaahdotan hiukset edelleen kahdesti ja teen kaksi hapanhuuhtelua. Ainoastaan latvat tuntuivat eilen hieman kuivilta, joten tein niille avokadoöljyhoidon. Pidin käsien välissä lämmitettyä öljyä hiuksissa n. 30 minuuttia ennen pesua. Se auttoikin huomattavasti, joskin latvat ovat myös leikkauksen tarpeessa.

Mitään muotoilutuotteita en ole nyt käyttänyt, koska olen sairaslomalla. Huomenna ja ensi viikolla tiedän paremmin, miten ne reagoivat saippuapesun kanssa. Aion ehdottomasti jatkaa palashampoopesua tällä samalla saippualla ja kokeilen lähiviikkoina myös hapanhuuhtelun ja pesuvälin harventamista. Tällä hetkellä olen tyytyväinen kookosrasva-oliiviöljysaippuaan, joskin luulen että tulevaisuudessa käyttöön täytyy ottaa vähemmän ylirasvoitettu saippua. Kehittelen reseptiä, kunhan saippua on ollut käytössä tarpeeksi kauan.

Täsmällisemmät palashampoopesuohjeet:

1. Kastele hiukset ja palashampoo kunnolla.

2. Käy hiukset huolellisesti läpi palashampoon kanssa juurista latvoihin, hiero saippuaa kaikkialle hiuksiin. Aloita vaahdottaminen juurista päänahkaa hieromalla, hiero ja vaahdota hiukset läpikotaisin latvoihin asti. Palashampoo vaatii enemmän mekaanista pesua, koska se on hellävaraisempi kuin tavallinen kaupan shampoo.

3. Huuhtele hiukset huolellisesti ja toista pesu kokonaan. Tässä vaiheessa hiukset voivat tuntua hyvin karkeilta ja pahoilta, mutta se häviää kyllä.

4. Levitä hiuksiin hapanhuuhtelua (n. 2-3 dl vettä ja 1 tl sitruunahappoa). Anna sen vaikuttaa hetki ja huuhtele huolellisesti.

5. Tarvittaessa toista hapanhuuhtelu. Viimeiseksi hiukset kannattaa huuhdella vielä viileällä vedellä.

6. Halutessasi voit sekoittaa hapanhuuhteluun hieman tuoksua tai suihkuttaa pyyhekuiviin hiuksiin vettä, jossa on muutama tippa tuoksua seassa.

Suosittelen kiinnostuneita kokeilemaan palashampoota, pieni vaivannäkö voi palkita suuresti! Palashampoo vaatii käyttäjältään hieman kärsivällisyyttä sekä hiuksia pestessä että mahdollisen alkutahmaisuuden kanssa. On toki myös mahdollista, ettei heti ensimmäisenä kokeiluun päässyt palashampoo ole hiuksille se oikea, jolloin täytyy vaihtaa johonkin toiseen. Hinta näyttää vaihtelevan viiden ja yhdeksän euron välillä, palakoko 60 grammasta 130 grammaan. Sitruunahappo (50 g) maksaa apteekissa 1,50 euroa, joten senkään hinta ei päätä huimaa. Sitruunahappo on myös sikäli mukava aine, että sillä voi (ja pitäisikin välillä) puhdistaa myös astianpesukoneen, pyykinpesukoneen sekä kahvin- ja vedenkeittimen. Se on myös turvallista, sillä sitä voi käyttää myös mehuissa ja marjasäilykkeissä.

En ole vielä jaksanut tehdä kasvovoidetta, mutta se on varmasti vuorossa ihan lähiviikkoina. En ole jaksanut kyllä tehdä mitään muutakaan, vain yhden emulsiovoiteen tuossa pari päivää sitten. Nyt alkaa jo inspiraatio heräilemään ja jaksaminen alkaa olla sitä luokkaa että palailen varmasti kattiloiden ääreen kunhan pääsen taas normaaliin päivärytmiin.

Päivitys 5.1.2012
Tänään olin taas töissä ja käytin tavallisia muotoilutuotteitani (hiuslakkaa ja Tigin Queen for a Day -suihketta) sekä fööniä, enkä huomannut mitään vaikutusta hiusten puhtaaseen tuntuun. Lakasta kyllä päädyin harjaamaan osan pois, kun epähuomiossa suihkutin liian läheltä. Hiuksia tulee hypisteltyä pitkin päivää, koska ne tuntuvat niin hyviltä - päivä päivältä paremmilta! Aion kyllä kehitellä vielä tuota reseptiä, kunhan olen käyttänyt sitä hiusten pesuun pidempään, koska luulen että se voi olla hieman liian pesevä pitkäaikaiseen käyttöön. Toki voisin kehitellä myös sellaisen aivan erityisen hemmottelushampoon, jota voisi käyttää aina silloin tällöin.

Päivitys 9.1.2012
Palashampoopesuun olen vieläkin todella tyytyväinen. Hiukset ovat puhtaat, ilmavat eivätkä ollenkaan sähköiset. Valitettavasti itse tekemäni kookos-oliivisaippua tuntui olevan hiuksilleni vähän liian kuivattava, erityisesti latvoille (jotka kyllä muutenkin olisivat leikkauksen tarpeessa).

Päivitys 18.1.2012
Olen nyt vähentänyt pesujen, tai oikeastaan vaahdotusten määrää. Lauantaina tein vielä kahden vaahdotuksen pesun, mutta siitä lähtien vain yhden. Viime viikolla tein joka toinen päivä kaksi vaahdotusta ja joka toinen yhden. Vähennän pesuja tarkoituksella näin hitaasti ja pienin askelin, koska yritän välttää hiusten rasvoittumista. Hiusten latvat tuntuvat edelleen hieman kuivilta, mutta paljon paremmilta kuin viime viikolla. Hoitoainetta käytän silloin tällöin, ehkä 2 - 3 kertaa viikossa.Käytän edelleen pesuun kookosrasva-oliivöljysaippuaa, mutta nyt on selvää että täytyy vaihtaa hellävaraisempaan heti viikonloppuna. Tällaista saippuaa voisin käyttää jonkinlaisena tehopuhdistuksena silloin tällöin. Kunhan saan hiussaippuani käyttöön, aion totuttelun jälkeen alkaa vähentää pesuja lisää. Toivoisin, että pärjäisin vaikkapa 2-3 pesulla viikossa.

Päivitys 22.1.2012
Olen siirtynyt käyttämään suunnittelemaani palashampoota, joka onkin selvästi hellävaraisempi kuin kookos-oliiviöljysaippua. Ensimmäisen pesun jälkeen ennen hapanhuuhtelua hiukset tuntuivat tahmaisilta, mutta tunne hävisi hapanhuuhtelun myötä. Hiukset ovat paljon vähemmän kuivat, mutta silti puhtaat ja ilmavat. Teen edelleen yhden vaahdotuksen joka päivä ja hapanhuuhtelun sen jälkeen. Aion nyt antaa päänahan ja hiusten totutella uuteen saippuaan jonkin aikaa ja alan sitten vähentämään pesujen määrää pikku hiljaa.Päivitys 4.2.2012
Käytän edelleen samaa palashampoota, johon olenkin varsin tyytyväinen. Pesen hiukset edelleen joka päivä, mutta teen vain yhden vaahdotuksen. Hapanhuuhtelua en tee enää päivittäin, vaan hieman satunnaisesti joka toinen tai joka kolmas päivä, jopa harvemminkin. Tänään on tarkoitus jättää pesu ensimmäisen kerran väliin, saa nähdä, miltä hiukset huomenna tuntuvat. Kireät pakkaset ovat aiheuttaneet ikävää sähköisyyttä, jonka vuoksi olen käyttänyt hoitoainetta tällä viikolla peräti yhden kerran. Muuten hiukset tuntuvat vahvoilta, terveiltä ja pehmeiltä.


Päivitys 3.4.2012
Minun täytyi jättää palashampoopesut ainakin toistaiseksi, koska hiukset eivät yksinkertaisesti tulleet puhtaiksi. En tiedä, onko syynä saippuan koostumus vai onko reseptini liian ylirasvoitettu, asia vaatii hieman lisäperehtymistä. Taidan jättää sen keväämmälle, rasvatukkana ei ole kivaa kulkea hattu päässä. En kuitenkaan aio luovuttaa, tämä on vain hetkellinen takaisku. En myöskään hypännyt takaisin marketin shampooseen, vaan ostin urtekramin luomushampoon, josta olen kyllä tykännyt erittäin paljon.

Päivitys 28.4.2012
Olen aloittanut palashampoopesut uudestaan 20.4. hyvällä menestyksellä (ainakin tähän asti). Siirtyminen luomushampoosta palashampooseen on paljon helpompaa, koska ainakaan minulla ei ilmennyt sitä samaa tahmaisuutta, kuin vaihdettaessa tavallisesta shampoosta palashampoopesuun. Jos siis joudutte joskus luopumaan palashampoopesusta vaikka väliaikaisestikin, niin kokeilkaa ihmeessä kasviöljyistä valmistettuja luonnonkosmetiikkashampoita.

Käytän siis nyt n. 4 % ylirasvoituksella valmistettua saippuaa, jossa on karite- ja kaakaovoita, kookosrasvaa ja oliiviöljyä. Mahdollisesti muutakin mutta en enää muista. Se on ollut ihan hyvää, joskaan en pidä siitä pienestä limaisuudesta, minkä karitevoi aiheuttaa. Pesujen harventaminen on tarkoitus aloittaa myös lähiaikoina. Hiushuuhteluna käytän vihreä tee - kamomillatee -yhdistelmää, jonka annan kuivaa hiuksiin. Hoitoainetta käytän ehkä kerran viikossa, kahdessa tai kolmessa (tarpeen mukaan). Vähintään kerran kuussa, koska hiusten värjäyksen yhteydessä on pakko käyttää. Värjään hiukset ihan tavallisilla kaupan hiusväreillä.

Päivitys 4.6.2012
Huh, tässähän on vierähtänyt jo melkein kaksi kuukautta, vaikka luulin että olen käyttänyt palashampoota vasta muutaman viikon :) Edelleen siis mukavasti sujuu, käytössä on ollut vaihtelevasti tuo edellä mainittu saippua ja joitakin muita, vanhempia versioita. Huuhtelua käytän edelleen joka pesun kanssa, koska kamomilla ja vihreä tee tekevät hiuksista niin pehmeät ja kiiltävät.

Tällä viikolla alan harventaa pesua, aluksi joka toiseen päivään ja sitten pidempään väliin. Lauantaina jätin ensimmäistä kertaa hiukset pesemättä. Hieroin kyllä päänahkaa ja hiuksia melko voimakkaasti veden alla ja käytin myös huuhtelua, koska arvelin sen vähentävän likaista tunnetta hiuksissa. Eivät hiukset hirveän likaisilta sunnuntaina tuntuneet, eivätkä ulospäin näyttäneet yhtään rasvaisilta. Jokapäiväiseen pesuun tottuneena oli kuitenkin yllättävän vaikea sietää sitä pientäkään tahmaista ja rasvaista tunnetta. Tänään joudun siis taas jättämään hiukset pesemättä, enkä kyllä voi väittää olevani siitä mitenkään innoissani. Toivottavasti päänahkan toiminta normalisoituu suhteellisen nopeasti..

Päivitys 5.6.2012
Eivät ne nyt hiukset kovin pahoilta tunnukaan, ei oikeastaan yhtään likaisilta. Ihan päälaella on pientä rasvoittumista havaittavissa kun kokeilee, mutta sekään ei (onneksi) näy päälle päin. Olen silti iloinen, että saan tänään pestä hiukset. Toisaalta tiedän senkin, että pesuvälin harventamisen takia hiukset tuntuvat jo nyt paremmilta kuin ennen. Varsin mukavasti menee siis :) 

Päivitys 9.6.2012
Nyt on siis viikko takana, enkä kyllä voi valittaa. Tänään huomaa jo selkeästi eroa hiusten rasvoittumisessa - hiukset tuntuvat lähes yhtä puhtailta kuin pestyinäkin. Ihan aavistus rasvoittumissa on havaittavissa aivan päälaella, mutta sekin vain tarkkaan kokeillessa, eikä se edes näy. Menen nyt kuitenkin tällä samalla pesurytmillä ainakin vielä toisen viikon ja alan harventaa lisää vasta sitten. Haluan antaa hiuksille ja päänahkalle kunnolla aikaa tottua ja sopeutua muutokseen, jotta siirtyminen vielä harvempaan pesuväliin olisi mahdollisimman helppo. Eilen (en siis pessyt hiuksia) en myöskään tehnyt teehuuhtelua, vaan huuhtelin hiukset vain kylmällä vedellä lopuksi. 

Päivitys 12.6.2012
Eilen oli pesupäivä, mutta koska pesupäivistä on jotenkin nyt tullut aivan erityisiä päiviä tämän pesuvälin pidentämisen jälkeen, päätin tunkea päähäni hoitoaineeksi puhdistusemulsiota. Oppisinkohan joskus, ettei öljy vaan sovellu minun päähäni? En tietenkään saanut sitä kunnolla pois, vaikka laitoin sen ennen pesua, joten tänään jouduin kestämään aikamoista liimalettiä.. Hiukset jopa näyttivät paikoin selvästi rasvaisilta. Näin ollen jouduin tietenkin pesemään hiukset tänäänkin. Kaikkein hölmöintä tässä on se, että tämä oli toinen kerta viikon sisään.. Nyt olen siis pessyt hiukset lauantaina, jolloin tein myös öljy-jugurtti-kaakao-hunajanaamion hiuksiin, jonka seurauksena pesin sunnuntaiaamuna hiukset uudestaan. Sitten pesin eilen illalla ja tänään eilisen "hoitoaineen" seurauksena.. No, tänään en laittanut mitään ylimääräistä, joten huomenna en pese. Näitä hölmöilyjä lukuunottamatta pesuvälin harvennus on mennyt ihan hyvin, saa nyt nähdä sitten ottiko asia takapakkia..  

Päivitys 19.6.2012
Edelleen mennään samalla pesutahdilla, eli joka toinen päivä. Viimeksi unohdin tehdä hiushuuhdetta (eli teetä), joten jouduin tyytymään kylmävesihuuhteluun. Ihan hyvä siitäkin tuli, mutta kyllä teehuuhtelulla on mielestäni selkeä ero sekä sitruunahappohuuhteluun että pelkkään kylmään veteen. Hiukset eivät olleet yhtä pehmeät, eivätkä yhtä kiiltävät. Toisaalta värjäyksestäkin alkaa olla jo aikaa, joten kiillon puute ei liene ihmekään. Tänään en pessyt hiuksia, hieroin vain päänahkaa ja pituuksia sekä huuhtelin kylmällä vedellä. Olen ajan myötä alkanut tykkäämään hiuksista enemmän näinä ei pesupäivinä ja muutenkin hiukset tuntuvat paljon terveemmiltä kuin ennen. Myös pesupäivissä on nykyisin jotain ihan erityistä, vaikka tuo pesuväli ei niin kovin harva olekaan. Loman jälkeen/aikana harvennan varmaan pesuväliä yhden päivän lisää, eli ihan tässä lähiviikkoina.

Päivitys 30.6.2012
Viimeisen viikon ajan palashampoopesu ei todellakaan ole toiminut. Pesun jälkeen tukka tuntuu ihan hyvältä, mutta kuivana huomaan tahmaisen, ehkä jopa hieman rasvaisen läntin hiuksissa. Se on yleensä samassa kohtaa, ihan takana pituuksissa. Saan sen yleensä pois, kun pesen vielä aamulla hiukset uudestaan, mutta tämä sotkee pesurytmin ihan kokonaan. Sama ongelmahan tuli keväällä, jolloin lopulta vaihdoin Urtekramin shampooseen parin kuukauden ajaksi. En usko ongelman johtuvan sulfaattien tai muiden rankkojen pesevien kemikaalien puutteesta, koska niitä ei ole Urtekramin shampoossakaan. Toisaalta käytän pesuun runsaasti aikaa, joten ei se heppoisesta pesustakaan voi johtua. Myös hiusharjaan jää omituista, harmahtavaa tahmaa, jonka vuoksi joudun pesemään hiusharjat pari kertaa viikossa. Veden laadun pitäisi olla ihan hyvä ja onhan palashampoopesu toiminut tähän asti. Mietin alkuun, että tahma johtuu shampoon ylirasvoituksesta (4 %) joten vaihdoin 2 % rasvoituksella varustettuun palashampooseen. Tästä ei ollut mitään apua. En usko sen olevan myöskään huuhtoutumatonta shampoota, koska huuhtelen hiukset huolellisesti ensin lämpimällä, sitten kylmällä ja viimeistelen lähes joka kerta vielä hapan-, tee- tai nokkoshuuhtelulla.

Pohdittuani asiaa keksin muutamia todennäköisempiä syitä ongelmaan. Ensimmäinen ja todennäköisin vaihtoehto on, että tahmaisuus johtuu käyttämistäni tavallisista marketin hiusväreistä. Värjäsin hiukset viime torstaina, jonka jälkeen myös ongelmat alkoivat. Olen toki värjäillyt hiuksia aiemminkin, mutta ehkäpä hiusväreistä kertyy hiuspohjaan jotakin ainetta, jota palashampoo ei sitten lopulta enää pysty pesemään. Toinen vaihtoehto on se, että käyttämäni perushiuslakka kertyy hiuksiin eikä peseydy pois. Käytän lakkaa kuitenkin lähinnä päälaen pörrön tasoittamiseen, eivätkä hiukset ole päälaelta yhtään rasvaiset, ainoastaan pituuksista. Kolmas vaihtoehto on se, ettei palashampoopesu vain sovi hiustyypilleni. En ole vielä halukas uskomaan tähän, koska olen pessyt hiuksia taas useamman kuukauden ongelmitta. Tutkiskelin asiaa hieman lisää netistä ja tulin siihen tulokseen, että todennäköisin syy on hiusväri ja/tai hiuslakka, jotka saavatkin nyt lähteä vaihtoon. Tarkoituksena on myös tehdä hiuksille syväpuhdistus, jotta saan kertyneet jäämät pois. Ostoslistalla on syväpuhdistavien aineiden lisäksi myös luonnollinen hiuslakka sekä henna ja indigo, joita aion käyttää värjäykseen, kunhan sopiva, laiska lauantai kävelee vastaan. Ensimmäiseen värjäykseen voi tovi mennä aikaa, koska en vielä tiedä haluanko punaista vai ruskeaa. Punainen vaatisi ensin värinpoiston, mutta toisaalta loistava hennanpunainen houkuttelisi hirveästi...


Päivitys 6.7.2012
Näin viikon jälkeen uskallan jo väittää, että hiusten tehopuhdistus tosiaan auttoi tahmaongelmaan. Pesun jälkeen hiukset ovat puhtaat ja raikkaat, mutta myös selvästi vähemmän kuivat pesuvälin harvennuksen myötä. Pesen edelleen joka toinen päivä, aikataulu siirtyi hieman tuon ongelman vuoksi, joten varmaan harvennan väliä lisää viikon - kahden sisään, kunhan näen miten tuo pehko nyt käyttäytyy. Hennavärjäystä olen suunnitellut aloittelevani tässä joku viikonloppu, mutta siitä tulee sitten asiaa erikseen. Tällä hetkellä käytössä on vihreä piparminttusaippua, huuhteluna nokkos-vihreä tee -yhdistelmä. Vasta pestyinä hiukset ovat ihanat, tuuheat ja ilmavat. Seuraavana päivänä (pesen iltaisin) tunne on edelleen sama. Toisena päivänä hiukset tuntuvat hieman rasvaisemmilta, mutta se ei yleensä näy päälle päin. Latvoihin olen hieronut silloin tällöin öljyä hoidoksi, nyt kun opin siihen hyvän tavan, jolloin latvat eivät näytä yhtään rasvaisilta. Eli öljyä otetaan vähän kämmenten väliin ja lämmitetään se hieromalla käsiä yhteen. Sitten öljy levitetään latvoihin käymällä ne huolellisesti läpi. Näin öljyä ei tule liikaa, mutta latvat saavat silti tarpeellista hoitoa.

Päivitys 11.7.2012
Hiusten pesu sujuu jälleen varsin mallikkaasti, joten rasvoittuminen johtui luultavasti juurikin kemikaalijäämistä, joita palashampoo ei pystynyt poistamaan. Tehopuhdistus tuntuu itse asiassa rauhoittaneen hiusten rasvoittumista niin paljon, että yritän harventaa pesuväliä jo tällä viikolla. Olen pessyt hiukset siis eilen illalla, joten seuraava pesupäivä olisi sitten perjantai-iltana. Saa nähdä, miltä tukka perjantaina näyttää.. Hiushuuhteluita käytän nykyisin pesun yhteydessä vähän vaihtelevasti, koska en meinaa muistaa tehdä niitä koskaan. Tarkoituksena on ottaa nokkonen käyttöön, kunhan vaan muistaisin!
On muuten jotenkin todella mukavaa tämä pesuvälin harventaminen. Toisaalta pesupäivässä on aina jotain erityistä, on ihanaa pestä hiukset kun pesua ei tulekaan joka päivä. Teen samalla usein jotakin muutakin pientä hemmottelua, kuten kuorintaa, öljypuhdistusta tai muuta vastaavaa. Tai sitten vain ihanan tuoksuisen hiushuuhtelun. Suihkuhetkestä tulee oikeaa luksusta ja hemmottelua kiireisen arjen keskelle. Toisaalta välipäivinä on vapauttavaa, kun suihkussa ei juurikaan kulu aikaa.

Päivitys 18.7.2012
Rasvainen läntti on edelleen pysynyt poissa, tosin silti mietin välillä josko tekisin tehopuhdistuksen vielä uudestaan. Hiukset tuntuvat hieman rasvaisemmilta kuin ennen, mutta se johtunee pesuvälin pidentämisestä eikä ainejäämsitä. Koska hiukset eivät näytä yhtään rasvaisilta, taidan vielä odotella tuon tehopuhdistuksen kanssa ainakin siihen asti, että päänahka tottuu uuteen pesuväliin.
Aloitin tosiaan pesut joka kolmas päivä tuosta edellisestä kirjoituksesta, eli olen pessyt hiukset 11.7. jälkeen kaksi kertaa. Seuraava pesu on huomenna illalla. Ensimmäisenä "ylimääräisenä"  päivänä eli viime perjantaina hiukset olivat näkyvästi todella rasvaiset, mikä johtui suurelta osin päähäni laittamistani ylimääräisistä aineista (eteerisiä öljyjä hiushuuhtelussa sekä hoitoainetta ja öljyä suolasuihkeessa...hölmö minä) eikä niinkään pesuvälin harventamisesta. Nyt rasvaisuutta ei ole enää näkyvästi huomannut, mutta hiukset tuntuvat kuitenkin rasvaisemmilta. Toisaalta hieman kuivaan, heinämäiseen päähän tottuneena ero tuntuu tietenkin isolta. Hiukseni vielä imevät herkästi kaiken öljyn ja rasvan, joten sekin vaikuttaa asiaan. Olen kuitenkin varsin tyytyväinen ja hiusten kunto on parantunut entisestään. Pesuvälin pidennys on kaiken kaikkiaan mennyt tälläkin kertaa paremmin kuin odotin, eikä hiuksia ole tarvinnut viime perjantaita lukuunottamatta hävetä. Hiukset ovat helpommin käsiteltävät, kiiltävämmät ja pehmeämmät koska ne eivät ole niin kuivat. Jospa ensi talvena selviäisin yöt ilman märkää, letitettyä tukkaa, joka on ollut vakioapuni todella sähköiseen ja raivostuttavaan kuontaloon.

2 kommenttia:

 1. Moi!

  Harmi, että jouduit luopumaan palashampoopesusta. Itse sitä vasta aloittelen, sillä nyt n. pariviikkoa pesuja takana (pesu 1-2 pv välein). Käytin aluksi Ruohonjuuresta tilaamaani Blondi-palaa, mutta se kuivatti liikaa, joten tilasin Jenkeistä Chagrin Valleylta kolme erilaista palaa. Niihin olen ollut tyytyväinen, eikä ne tahmaa oikeastaan ollenkaan verrattuna tuohon Blondi-palaan. Toki latvat vieläkin kuivuu vähän ja hoitoainetta käytän silloin tällöin. Hapanhuuhtelun teen joka kerta. En osaa oikein sanoa onko hiukset erityisemmän parempikuntoiset kuin normishampoillakaan, mutta ainakaan ei tule umpattua itseensä niin paljoa eri kemikaaleja :)

  Tsemppiä sinne jos päätät jatkaa "palailua"! :)


  E

  VastaaPoista
 2. Olen ajatellut, että tässä keväällä/kesällä taas joskus kokeilisin. Pitää kehitellä vain uusi resepti ja vähemmän tuhti hoitoaine, jota voi käyttää joka pesulla. Toistaiseksi olen ollut varsin tyytyväinen Urtekramin luomushampooseen, mutta ihan itsepäisyyttäni tekisi mieli käyttää hiuksiinkin omia tuotteita, kun kaikki muu on kuitenkin itse tehtyä :) Mieskin on jopa siirtynyt käyttämään minun saippuoita (vihdoin ja viimein).

  VastaaPoista