perjantai 2. joulukuuta 2011

Hedelmäntuoksuinen vartalovoi 29.11.2011

Ainekset:

Kiinteät rasvat yht. 120 g
50 g mangovoita
30 g babassuöljyä
15 g karitevoita
15 g kaakaovoita

Juoksevat öljyt yht. 100 g
40 g avokadoöljyä
30 g makadamiapähkinäöljyä
10 g aprikoosinsiemenöljyä
15 g manteliöljyä
5 g hampunsiemenöljyä

E-vitamiiniöljyä
Appelsiinin eteeristä 5-fold öljyä
Gracefruit Tangerine ja Tropical -tuoksuöljyjä

Mukailin ohjeessa Hellusen Kesä –vartalovoiteen ohjetta sikäli, että ohjeessa on kiinteitä rasvoja 120 g ja juoksevia öljyjä 100 g. Alun perin aikomuksena oli laittaa öljyjä vain 50 g, mutta päätinkin kokeilla suoraan täydellä määrällä ja hyvä niin. Nämä pelkkiä rasvoja ja öljyjä sisältävät voiteet ovat siitä kivoja tehdä, että aineksia ja niiden keskinäisiä suhteita voi muutella ja näin vaikuttaa voiteen koostumukseen ja imeytymisnopeuteen. 

Valmistin voiteen samalla tavoin kuin vaahdotetun karitevoin aiemmin, tällä kertaa tosin laitoin puolet suoraan purkkiin vaahdottamatta ja vaahdotin vain toisen puolikkaan. Laitoin molemmat purnukat pakkaseen n. 20 minuutiksi ja siirsin sitten jääkaappiin, jossa ne saivat viihtyä vielä 1,5 tuntia. 

Öljyjen suuren määrän vuoksi voiteesta tuli tällä kertaa paljon juoksevampaa ja jähmettyminen tapahtuu huomattavasti hitaammin. Kokeilin vielä samana iltana kumpaakin voidetta, mielestäni vaahdotetussa on parempi rakenne ja sitä on helpompi käyttää, sillä vaahdottamaton muuttuu ihonlämmössä liian juoksevaksi. Voiteen oikea koostumus saattaa tosin selvitä vasta seuraavana päivänä valmistuksesta, joten aion kurkata tuota vaahdottamatonta versiota vielä parin päivän päästä. Jos koostumus ei vieläkään miellytä, voin sulattaa sen uudelleen ja vaahdottaa.

Vaahdotettu vartalovoi
Tuoksu voiteessa on aivan ihana, kirpakan hedelmäinen ja mehukas. Iholla voide tuntuu rauhoittavalta ja imeytyy huomattavasti paremmin kuin edellinen vartalovoi. Iho tuntuu käytön jälkeen pehmoiselta. Tuoksu on aika voimakas, mutta haihtuu nopeasti. Seuraavana päivänä iholla on enää aavistus jos sitäkään. Tämä voide on myös selvästi parempi kämmenille ja jalkaterille, edellisen kanssahan jouduin käyttämään lisänä apteekin emulsiovoidetta, koska valmistamani voide oli liian tuhtia. Öljypitoisempi voide tuntuisi imeytyvän paremmin myös kuivaan ihoon, mikä olikin yksi tavoitteeni, kun minun tarvitsee kuitenkin laittaa kosteusvoidetta ainakin pari kertaa päivässä. Olkapäitä ja olkavarsia vielä hieman kutittaa, mutta katson mitä tässä viikon kuluessa tapahtuu.


Vaahdottamaton vartalovoi
Vaahdottamaton vartalovoi oli alun liian nestemäistä, mutta jähmettyi tietysti parin päivän jääkaappisäilytyksen jälkeen ihan kivikovaksi. Käsissä lämmetessään se on silti liian nestemäistä, joten sulatan sen myöhemmin uudelleen ja vaahdotan. Halusin vain tietää, onko vaahdottamisella jotain radikaalia vaikutusta koostumukseen vai voinko laiskuuttani jättää sen väliin. Ilmeisesti se on kuitenkin ihan tärkeä osa tätä voidetta, varsinkin näin suurella öljymäärällä.Tällä viikolla lupaan vielä sen tuoksupalan eli oikeammin voidetuoksun ohjeen. Olen nyt parin päivän aikana tuon joululahjaidean ansiosta perehtynyt myös paljon tuoksuihin ja tuoksuyhdistelmien rakentamiseen, siitä lisää viimeistään sitten kun alan niitä joululahjoja tekemään.

Päivitys 6.12.2011
Olen käyttänyt vartalovoita nyt viikon ja  olen siihen kovin tyytyväinen, se toimii paremmin kuin pelkkä öljy ja aiempi vartalovoikokeiluni. En kuitenkaan usko pääseväni kokonaan eroon kosteusvoiteen käytöstä, mutta jos saisin mukavamman olon tai voisin vähentää voiteiden käyttöä, olisin todella tyytyväinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti