sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Monta asiaa kerralla

Flunssavoide 15.12.2011
Kuten jo mainitsin, tein torstaina itselleni flunssavoiteen helpottamaan flunssan aiheuttamaa tukkoista oloa ja pöhnäistä nenää. Tein sen aiemmin käyttämälläni huulivoideohjeella pienin muutoksin: 5 g mehiläisvahaa, 8 g karitevoita, 4 g kaakaovoita ja 11 g jojobaöljyä. Tuoksuksi valitsin luonnollisesti eukalyptuksen ja piparmintun eteeriset öljyt. Tein niistä heti alkuun valmiin sekoituksen, joka tuntui omaan nenään riittävän voimakkaalta. Yhteensä öljyjä oli n. 3 ml, mikä on suurin piirtein saman verran grammoina.

Nenän alle laitettaessa iholla tuntuu viilentävä tunne, joka sitten myöhemmin laimenee. Ensimmäisellä kerralla se tuntui jopa hieman pahalta, mutta parin päivän käytön jälkeen se tuntuu ihan hyvältä. Luulen, että voimakkaampi tunne alussa johtui siitä, että iho oli jo jatkuvasta niistämisestä hyvin ärtynyt, koska muualla iholla voide ei tuntunut oikeastaan miltään. Minusta ainakin tuntuu, että voide helpottaa tukkoista ja pöhnäistä oloa. Ei se kovin paljoa nenää avaa, ainakaan jos nasoliniin vertaa. Sen verran kuitenkin, että aion sitä jatkossakin käyttää ja pitää reseptin muistissa. Ainakin tuoksut piristävät, jos ei muuta. Tuoksu saisi itse asiassa olla voimakkaampikin, mutta viilentävän tunteen vuoksi en uskalla lisätä määrää. Kenties sinne voisi etsiä jonkun sopivan joukkoon. Eukalyptus ei mielestäni ole voimakas muuten kuin todella suurissa määrin käytettynä, joten joku vahvempi täytyisi löytää. Kamferi? Lapsille tätä voidetta ei voi suositella, koska lapsille ei ilmeisesti saisi eukalyptusta käyttää. Sisäiseen käyttöön voide ei eukalyptuksen vuoksi myöskään sovellu, joten ei huulirasvaksi.

Kasvojen puhdistusöljy 15.12.2011
Kasvojen puhdistusöljyä olen käyttänyt nyt muutaman päivän ajan. Tein sen Saara Kuhan blogin ohjeen mukaan, tuoksua en kuitenkaan laittanut. Tein hyvin pienen määrän, laitoin 10 ml avokadoöljyä, 2 ml risiiniöljyä ja 1 ml kylpyöljyemulgointiainetta (riittää n. 5-6 pesuun). Puhdistusöljy on tehokas meikin poistoon ja voin käyttää sitä myös silmämeikinpoistoon, toisin kuin manteliöljyä. Parin päivän käytön perusteella tuntuu hieman kuivattavan ihoa, en kuitenkaan ole laittanut kosteusvoidetta koska kiristävä tunne menee ohi puolen tunnin – tunnin sisällä. Käytän kosteusvoidetta kasvoilla enää vain meikin alla, siihenkin aion kehitellä oman voiteen kunhan kokemusta emulsioista karttuu. Valitettavasti kylpyöljyemulgointiaineen tuoksu on aika hirveä, joten seuraavaan annokseen täytynee lisätä hieman tuoksua. Tai sitten ei, aine ei kuitenkaan ole kasvoilla kuin hetken. Kylpyöljyemulgaattorin määrää todennäköisesti vähemmän, jotta saan puhdistusöljystä hellävaraisemman. Erityishemmottelupäivinä aion edelleen käyttää puhdasta öljyä, mantelia tai jotakin muuta.

Raaka-aineet ovat nyt kaikki tulleet, joten joululahjaprojektikin pääsee eteenpäin. Perjantaina kokeilin ensimmäistä kertaa emulsiovoiteen tekemistä ja uskoisin pystyväni kehittelemään ja toteuttamaan riittävän kevyet, mutta hoitavat emulsiot naisille pukinkonttiin. Tuoksuja olen yrittänyt sekoittaa, mutta tämä yllättävä ja äkäinen flunssa keskeytti ne kokeilut, kun hajuaistiin ei voi ihan täysin luottaa. Tuoksujen sekoittelu on muutenkin todella vaikeaa, eikä itseluottamus tässä asiassa ole korkeimmillaan. Toivotaan kuitenkin parasta.
Joululahjaprojekti onkin vienyt niin hirveästi aikaa, että kirjoittaminen on jäänyt aika vähälle. Kaikki vapaa-aika tuntuu menevän raaka-aineiden tutkimiseen, reseptien suunnitteluun ja korjailuun sekä tarvikkeiden metsästämiseen. Täytyy yrittää nyt unohtaa kaikki huolenaiheet ja keskittyä varsinaiseen tekemiseen, se on se hauskempi osa.

Tänään oli saippuapäivä, tein puolen kilon määrän uunisaippuaa. Saa nähdä, mitä tästä saippuasta tulee, koska valmistuksessa tuli ongelmia. En vielä tiedä, saippua on vielä muotissaan odottelemassa leikkausta. Onneksi voin kuitenkin käyttää sen tulevissa erissä hyödyksi, jos en siitä kunnollisia paloja saa aikaiseksi. Mutta tästä lisää myöhemmin.

Päivitys 11.1.2012
En tehnyt uutta versiota puhdistusöljystä, vaan palasin takaisin pelkkään manteliöljyyn, koska se tuntui paremmalta iholleni. Jos jotakin ongelmia tulevaisuudessa ilmenee, harkitsen jälleen puhdistusöljyä, mutta tällä hetkellä siihen ei ole tarvetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti