sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Viikonlopun puuhailuja

Viikonloppu vilahti mielestäni kovin mukavasti ohi: Perjantaina tein jo esittelemäni emulsiovoiteen, lauantaina kolmea hieman erilaista saippuaa ja tänään vielä vartalovoita pienin muokkauksin edelliseen reseptiin. Siihen kun lasketaan lisäksi pyykinpesu-urakka, joka johtuu pesuaineiden vaihtamisesta hajusteettomiin ja väriaineettomiin, ei aikaa paljoa jäljelle jääkään.

Vartalovoin ohjetta jouduin tänään muokkaamaan ihan sen takia, että raaka-ainevarastoni alkaa olla lopuillaan muutamien aineksien osalta. En usko, että muutokseni vaikuttavat mitenkään ratkaisevasti voiteen koostumukseen, mutta saa nähdä. Laitan yksityiskohtaisen ohjeen tänne lähipäivinä.

Saippuoihini olen kovin tyytyväinen, kaikki meni hienosti! Tein tuoksutonta oliiviöljysaippuaa ja kardemumman eteerisellä öljyllä maustettua oliiviöljysaippuaa kylmämenetelmällä sekä kookosrasva-oliiviöljysaippuaa OHP-menetelmällä eli uunissa. Näistäkin lähitulevaisuudessa tarkemmat tekstit kuvineen. Mikään saippuoista ei tietenkään ole vielä käytössä, koska uunisaippuaakin pitää kypsyttää vielä viikko tai pari, kylmämenetelmällä tehtyjä kuukausi tai enemmän. On kyllä jotenkin hirveän mukavaa nähdä oman käden työtä, jonka voi ottaa ihan täysin käyttöön :)

Ostin ruskovillan oliiviöljy-suolasaippuan ihan testaukseen, suolasaippuan kun pitäisi auttaa muun muassa kuivaan ihoon. Teen mahdollisesti tulevaisuudessa omankin satsin, kunhan tämä saippuaharrastus vähän etenee.

Nyt taidankin mennä iltapesulle uuden saippuan kanssa, rasvata itseni omalla voiteella ja mennä sitten puhdas yöpaita päällä puhtaiden lakanoiden väliin lueskelemaan - nyt on menossa Alexandre Dumas'n Punainen sfinksi. Toivottavasti tulossa on ensimmäistä kertaa pariin kuukauteen yö ilman raapimista!

Hieman muuten on alkanut hermostuttaa itse tehtyjen voiteiden ja saippuoiden antaminen lahjaksi. En varmaan koskaan ole antanut kenellekään mitään itse tehtyä, joten tietyllä tapaa kovempi henkilökohtainen panos pelissä kuin ennen. Olen käyttänyt paljon aikaa sekä pohtimalla mahdollisia tuoksuyhdistelmiä ja -mieltymyksiä sekä etsimällä tietoa erilaisista asioista. On ihan luonnollista, että pelottaa etteivät lahjojen saajat sitten näistä pidä. Varsinkin kun olen itse aika ylpeä ja iloinen tekemistäni voiteista ja saippuoista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti